HK.dk logo

Breve fra kommunen skal være lettere at forstå

07. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Flere kommuner tager nu kampen op med kancellisproget, som gør breve svære og uforståelige.

Kommunale breve kan være svære at forstå for helt almindelige borgere. Lange sætninger, juridisk sprog og upræcis information gør det indviklet og vanskeligt for borgerne at forstå, hvad det egentlig er, kommunen skriver til dem, og det giver mange opkald hos sagsbehandlere landet over.

Men nu tager flere kommuner i hovedstadsområdet kampen op med kancellisproget. Blandt andet i Helsingør, Lyngby-Taarbæk og Egedal kommuner, hvor man har gennemført kurser for et bedre sprog, skriver DR København.

Kommunikationskonsulent Marianne Bolvig har stået for kurserne og har læst hundredvis af kommunernes breve til borgerne.

- Det største problem er, at mange borgere får breve, der er upræcise og upersonlige, og hvor det ikke står klart, hvad formålet med brevet er. Derudover er der ofte problemer med overkommunikation på rigtig mange sider, hvor halvdelen af det, der står ikke er relevant, siger Marianne Bolvig til DR.


Bedre trivsel og færre klager

I Egedal Kommune mærkede man, at frustrationen gik ud over medarbejdere, der ofte fik vrede borgere i røret. Derfor satte man gang i et projekt, hvor medarbejderne kom på kursus i at skrive godt og forståeligt. På kurserne skulle sagsbehandlerne blandt andet møde nogen af de borgere, som havde modtaget brevene.

Efter kurset begyndte medarbejderne at skrive kortere og mere præcist. Noget man hurtigt mærkede hos borgerne. Undersøgelser, som kommunen sidenhen har foretaget, viser, at antallet af klager over kommunens afgørelser er faldet, og så er trivslen blandt medarbejdere steget.

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk