HK.dk logo

Fritagelse fra digital post er fremover tidsubegrænset

07. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Folketinget har besluttet at afskaffe de to-årige midlertidige fritagelser for Digital Post. Det betyder, at alle nuværende fritagelser automatisk gøres tidsubegrænsede, og at der fremover kun gives tidsubegrænsede fritagelser.

Borgere, som i dag har en midlertidig fritagelse fra digital post, slipper fremover for at søge om fritagelse hvert andet år. Alle fritagelser gøres nemlig tidsubegrænsede. Det er resultatet af en politisk beslutning, der også betyder, at der fremover kun gives tidsubegrænsede fritagelser. Det vil dog altid være muligt på et senere tidspunkt at tilmelde sig Digital Post.

Ændringen gør det både mere enkelt og mere gennemskueligt for borgerne. Dels fordi der ikke længere vil herske forvirring om, hvorvidt en fritagelse er midlertidig eller tidsubegrænset, dels fordi borgeren ikke løbende hvert andet år skal henvende sig til kommunen for at forny fritagelsen.


Letter den administrative opgave i kommunerne

Betjening af borger

Afskaffelsen af midlertidige fritagelser for Digital Post er samtidig en lettelse af den administrative opgave for kommunerne. Da de fremover slipper for at skulle forny de midlertidige fritagelser hvert andet år.

Hidtil har forvirringen om, hvorvidt en fritagelse var midlertidig eller tidsubegrænset, givet et unødvendigt pres på den kommunale borgerservice fra borgere i perioderne omkring udløb af midlertidige fritagelser.

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk