HK.dk logo

Unge HK'ere om videreuddannelse: Så meget tid kræver det heller ikke!

07. juni 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det er vigtigt at videreuddanne sig for at skabe sig det arbejdsliv, som man drømmer om. Og det er slet ikke så tidskrævende, som mange går og tror, lyder det fra 3 unge kontorelever i staten.

Helena, Lotte og Pernille er i øjeblikket kontorelever på henholdsvis Skat, Forsvaret og Politiet. Udover at være kontorelever, har de det tilfælles, at de ønsker at videreuddanne sig, når de er udlært. 

 Lotte fra Forsvaret håber på stillinger, der kan give hende større ansvar.  

- Det vigtigste for mig er at få plads til de ambitioner, jeg har. Hvis jeg ikke videreuddanner mig, så får jeg ikke det ansvar, jeg søger, siger Lotte. 

 Pernille fra Politiet vil uddanne sig for at "arbejde sig opad og få lidt mere i løn" og få flere kompetencer, som kan dygtiggøre hende sit arbejde. Hun overvejer at tage en akademiuddannelse i lederskab – hun synes ikke, at uddannelsen virker uoverskuelig. 

 - Jeg skal være væk i cirka 2 dage per modul. Der er et par enkelte moduler, hvor man er væk noget mere. Men der er også online-undervisning enkelte dage. Så det er ikke særlig meget, man er væk, siger hun.  

Helena fra Skat regner med at kunne få både erhvervserfaring og viden, som hun kan bruge til "at stige i rang og løn", så hun ikke skal sidde med det samme basale arbejde resten af sit arbejdsliv. Helena overvejer at tage en akademiuddannelse i kommunikation, når hun er færdig som elev. Hun er ikke i tvivl, om at hun kan få tid til det, fordi det er noget, hun prioriterer. 

- Det handler lidt om prioritering. Om du gerne vil videre eller stå fast ved det, du laver. Det er 1 til 2 gange hver 2. uge, og så er det kun cirka 3 timers aftenundervisning. Det kan alle godt finde ud af at prioritere, hvis det er noget, de virkelig gerne vil, siger Helena.Elev Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk