HK.dk logo

Fornuften sejrede trods alt

08. juni 2017  |  HK Trafik & Jernbane  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Vi tager 0,5% af dit ferietillæg med tilbagevirkende kraft.Da medlemmerne i DSB Vedligehold A/S, fik deres lønsedler for april måned, manglede der 0,5 % i ferietillæg for optjeningsåret 2016.

Alle mente at det selvfølgelig var en fejl, men ikke DSB, som var ret så overbeviste om, at det skulle medarbejdere i DSB Vedligehold ikke have, og de henviste til protokollat om tilpasningsovergangen til DI overenskomsten, som gælder fra 1. april 2017.

HK og andre faglige organisationer måtte derfor have fat på CO-industri, som også var af den opfattelse af medarbejderne selvfølgelig skulle have 1,5% for optjeningsåret 2016 samt 1,5% for januar til marts 2017, og efterfølgende 1% i ferietillæg.

Dansk Industri og DSB kom til fornuft.

Ved forhandling den 6. juni 2017 sejrede fornuften og Dansk Industri og DSB erkendte fejlen og gav tilsagn om, at man ville efterregulere det manglende ferietillæg ved første lønudbetaling, om muligt, ellers ved juli lønnen.

Hård tid for medlemmer i DSB Vedligehold A/S.

”HK Trafik & Jernbanes medlemmer i DSB Vedligehold A/S har i det seneste år været igennem en helt urimelig proces i forbindelse med, at DSB valgte at melde sig ind i Dansk Industri” udtaler Faglig konsulent Michael Nielsen, hos HK Trafik & Jernbane.

Først blev der gennemført tilpasningsforhandlinger, og aftalt på hvilke vilkår medarbejderne skulle overføres på. Efterfølgende måtte vores medlemmer igennem en helt urimelig lang ventetid på at få deres nye ansættelsesbreve.

DSB har i forløbet været særdeles passive i sin information til de ansatte, så HK Trafik & Jernbane har derfor holdt flere informationsmøder for både ledere og medarbejdere, som er medlemmer af HK, så de kunne få svar på deres mange spørgsmål.

”Vi har gjort DSB opmærksom på, at man ikke har været tilfredse med sagsbehandlingstiden, hvilket de har beklaget mange gange” fortsætter Michael Nielsen. HK Trafik & Jernbane har haft mange møder med DSB i det første halve år af 2017, og der er blevet gjort kraftigt opmærksom på, at vores medlemmer bestemt ikke er tilfredse med den måde som DSB har håndteret sagerne på. DSB har modsat kvitteret for vores konstruktive tilgang til løsningen af sagerne.

Tid til dialog.

DSB står overfor mange udfordringer i den kommende tid, og det er vigtigt at der er dialog, så ikke alle små sten, bliver til store bakker. Den nye HR direktør har lovet dialog om de kommende udfordringer og det ser vi frem til at drøfte i de kommende måneder.


Har du spørgsmål så kontakt din lokale HK tillidsmand.

Togvedligehold Vest

John Brohus
E-mail: sjb@dsb.dk
Telefon: 24 68 77 77

Togvedligehold Øst

Søs Raff
E-mail: sraff@dsb.dk
Telefon 24 68 94 27

Vedligehold A/S

Morten Larsen
E-mail: molar@dsb.dk


Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk