Ring til fagforeningen

7011 4545

Fredag Lukket
Lørdag 10.00-12.00 
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Ring til a-kassen

7010 6789

Fredag Lukket
Lørdag Lukket
Søndag Lukket
Mandag Lukket
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os

Skriv til os

Oplever du tekniske problemer med hjemmesiden ring: 4437 1563 - åben: 6.00-24.00

Ring til HK Privat lørdag den 11. april

Vi er klar til at svare på spørgsmål om overenskomstforhandlingerne 2020 og coronavirus i relation til dit arbejdsliv. Ring til os lørdag den 11. april mellem kl. 10.00 og 12.00.

Telefon: 7011 4545

HK.dk logo

HK Stat roser politisk vilje til at opruste Skats inddrivelse

08. juni 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Dagens politiske aftale om at oprette en ny gældsstyrelse i Skat og tilføre 175 millioner kroner til at ansætte yderligere medarbejdere i styrelsen får ros fra de skatteansatte HK’eres fagforening.

De 175 millioner kroner skal bruges frem til 2020, og de kommer ifølge den politiske aftale oven i de 1,8 milliarder kroner i investeringsplanen ’Et nyt skattevæsen’ fra 2016.  

- Det er positivt, at regeringen, Socialdemokratiet og den øvrige opposition nu tager fat på at rette op på den nødlidende inddrivelse i Skat. Med tilførsel af flere resurser og absolut nødvendige årsværk er der gode takter i aftalen, siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat.  

HK Stat organiserer omkring 1500 chefkonsulenter, it-specialister, fag- og specialkonsulenter, funktionsledere, assistenter og andre faggrupper i Skat.   

Rita Bundgaard understreger, at investeringen i at genoprette Skat koster mange penge, både nu og fremover. Derfor opfordrer hun politikerne til at droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag på 2 procent om året for den nye gældsstyrelse og for hele det nye skattevæsen. 

- Omprioriteringsbidraget er en besparelse på 2 procent om året, og når politikerne bevilger 175 millioner ekstra og samtidig lader omprioriteringsbidraget fortsætte, tager de reelt med den ene hånd, mens de giver med den anden, siger Rita Bundgaard.  

Hun advarer samtidig mod at tro, at man løser de aktuelle problemer med inddrivelse af skatterestancer ved at lade fx forsyningsselskaber og kommuner overtage nogle af opgaverne. Den mulighed er nævnt i den politiske aftale om at styrke gældsinddrivelsen.  

- Skatteinddrivelse indgår i en helt naturlig sammenhæng med Skats øvrige funktioner. Og Skat har – udover brug for flere medarbejdere og velfungerende it – behov for ro, sammenhæng og overskuelighed. Derfor skal man ikke begynde at overføre yderligere opgaver til fx kommuner eller forsyningsselskaber, understreger HK Stat-formanden. 

Hun glæder sig over, at der i aftalen er lagt op til at drøfte behovet for yderligere medarbejdere senest i 2019, når det nye inddrivelsessystem er på skinner – og at aftaleparterne er ’enige om at afsætte de nødvendige resurser for at sikre en effektiv inddrivelse’, som der står i aftalen.


SKAT

flere Nyheder om skat


En god dag for skattekontrollen

24. februar 2020  | HK Stat  | HK SKAT

Endelig er der mere skattekontrol på vej. Det er afgørende for vores velfærd, at vi få bekæmpet snyd, og derfor er det positivt, at regeringen nu opretter de 2 første af 8 nye skattecentre, siger formand for de HK-ansatte i skatteforvaltningen, Ulla Fabricius.


Hård kritik af Finansministeriet: drev Skat i afgrunden

20. januar 2020  | HK Stat  | HK SKAT

Finansministeriet har nu prøvet at drive et ministerium, og det er slået fejl. Sådan lyder kritikken af Finansministeriets ansvar for problemerne i Skat. Bevillingerne til skatteområdet i 2020 er højere end nogensinde før. Og medarbejderne knokler forsat for at rydde op efter ’besparelserne’.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk