HK.dk logo

Vælgerne foretrækker velfærd fremfor skattelettelser

09. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Opbakningen til skattelettelser er nu den laveste i 20 år, lyder det fra en overrasket professor.

Ikke en gang blandt blå bloks vælgere er der flertal for at give skattelettelser på bekostning af offentlig velfærd. 49 procent af de borgerlige vælgere foretrækker mere velfærd, mens kun 34 procent helst vil have skattelettelser. 

Det fremgår ifølge Ugebrevet A4 af en ny undersøgelse, Epinion har gennemført for HK Kommunal og 35 andre fagforeninger for offentligt ansatte samlet i Forhandlingsfællesskabet.

I befolkningen som helhed foretrækker hele 65 procent, at det såkaldte økonomiske råderum – overskuddet i samfundsøkonomien – skal bruges på mere velfærd fremfor lavere skat. 

Kommunal service under pres

I de seneste år har der ifølge professor i samfundsvidenskab på RUC, Bent Greve, været tiltagende interesse blandt danskerne for at droppe flere skattelettelser og bruge penge på velfærd i stedet for. Men den nye undersøgelse får alligevel professoren til at spærre øjnene op. 

- Opbakningen til skattelettelser er nu den laveste, vi har set i 20 år, og det er overraskende, at også blå bloks vælgere foretrækker mere velfærd, siger han til Ugebrevet A4. 

Resultatet skyldes ifølge Bent Greve, at mange har oplevet ikke at få den støtte, de har brug for fra det offentlige. Ikke mindst fordi kommunerne har været under pres især de sidste 5-8 år.

Undersøgelsen viser samtidig, at både rød og blå bloks vælgere overvejende er imod mere brugerbetaling i den offentlige velfærd.

 


Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk