HK.dk logo

Få tjekket din ansættelseskontrakt

12. juni 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Som nyansat eller på vej i nyt job har du måske en masse spørgsmål til din kontrakt eller dine arbejdsforhold. Lad HK se din ansættelseskontrakt igennem. 

HK Privat MidtVest oplever jævnligt, at der kommer medlemmer, der ikke har en ansættelseskontrakt eller har en mangelfuld ansættelseskontrakt – eksempelvis, at der i kontrakten ikke er henvist til en overenskomst, selv om virksomheden har overenskomst.
Og det er ikke nok, at der står HK-overenskomsten. Der skal stå navnet, altså hvilken specifik overenskomst der er tale om. 
Også i uddannelsesaftaler skal der være korrekt henvisning til overenskomsten.
Ellers kan du gå glip af rettigheder som eksempelvis fritvalgskonto.
Se mere i videoen med Lotte Bækgaard, faglig sagsbehandler i HK Privat MidtVest:
  


Se, hvad din kontrakt skal indeholde

Kvinde i gang med at underskrive kontrakt

Du kan læse mere om, hvad en ansættelseskontrakt skal indeholde her

Eksempelvis arbejdsgiverens og lønmodtagerens navn og adresse, arbejdsstedets adresse (fra den adresse, hvor arbejdet skal udføres), beskrivelse af arbejdet eller angivelse af titel, rang, stilling eller jobkategori, dato for hvornår du er ansat. 

Men også rettigheder med hensyn til betalt ferie, herunder om der udbetales løn under ferie og den normale daglige eller ugentlige arbejdstid med mere.
Et godt råd efter ansættelsessamtalen er at sende en mail til din kommende arbejdsgiver, hvor du skriver, at du glæder dig til at starte i jobbet og, at du har forstået, at der er aftalt de og de vilkår. Så kan eventuelle misforståelser omkring ansættelsesforholdet ryddes ad vejen på et tidligt tidspunkt.

Du kan kræve godtgørelse

Er din kontrakt mangelfuld eller slet ikke udleveret senest en måned efter ansættelsens start, kan der være mulighed for at kræve en godtgørelse.
Så kontakt os på 7011 4545 for en gennemgang af din ansættelseskontrakt. I det hele taget er det altid er en god idé at få din kontrakt tjekket af HK. 

Ansættelse

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk