HK.dk logo

HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  |  HK Stat  |  HK SKAT  | 

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for statens og Skats HK’ere.

-  Denne genopretning af vores skattevæsen rummer perspektiver for hele samfundet. Det er afgørende for både tilliden til Skat og for finansieringen af vores velfærdssamfund, at Skat kommer til at fungere igen. 

Sådan siger Rita Bundgaard, formand for HK Stat, om regeringens planer for at splitte Skat op i 7 nye styrelser med hver sin særlige opgave og hver sin direktør. Men som én juridisk enhed. Samlet vil det nye Skat ifølge regeringens plan i 2018 have mellem 7.450 og 8.200 medarbejdere foruden de ansatte i Spillemyndigheden og Skatteankestyrelsen.  

Fx vil en ny gældsstyrelse med hovedsæde i Middelfart ifølge HK Statbladets oplysninger have 1.500 medarbejdere, mens en kommende ejendomsstyrelse i Roskilde vil have cirka 650 medarbejdere på lønningslisten. I Aarhus vil en toldstyrelse få omkring 600 ansatte, mens en ny motorstyrelse med hovedsæde i Aalborg får 275 ansatte.

- Ideen om at sikre de nye styrelser fokus på hver deres kerneopgaver og på at styrke fagligheden lyder fornuftig. Men oprettelsen og den geografiske spredning af de mange nye styrelser vil medføre, at et endnu ukendt antal af Skats medarbejdere skal flytte med til en ny arbejdsplads, konstaterer Rita Bundgaard. 

I planen for det nye Skat lægger skatteministeren op til, at færrest mulige ansatte skal flytte. Det signal glæder fagforeningslederen. Men planen viser alligevel, at der bliver tale om meget omfattende flytninger. Fx skal medarbejderne i den nuværende Skat Inddrivelse og kommende gældsstyrelse med hovedkvarter i Middelfart flytte fra 22 adresser til 6 – i Thisted, Grenaa, Ringkøbing, Tønder og Roskilde. 

-  Mange medarbejdere i Skat har tidligere været gennem store og belastende flytterunder. Jeg kan kun opfordre Skats ledelse til hurtigst muligt og i samarbejde med medarbejdernes repræsentanter at skabe klarhed over, hvem der skal flytte hvorhen og hvornår, siger Rita Bundgaard. 

-  Der kan for medarbejderne i Skat være længe til udgangen af 2017, hvor man ifølge planen forventer at kunne give den enkelte besked om fremtidigt job og placering. Nu og fremover har Skat og medarbejderne brug for vished om fremtiden, ro og stabilitet, når de skal realisere den langsigtede plan, understreger HK Stat-formanden. 

Hun forventer og appellerer til, at den brede politiske opbakning til at styrke Skat vil sikre finansiering af den nødvendige udvidelse af medarbejderstaben – og at den nye plan for reorganisering også holder efter et kommende folketingsvalg. 

4.000 nye medarbejdere i løbet af få år 

Beslutningen om at genbemande Skat med omkring 2.000 nye medarbejdere vil sammen med den forventede naturlige afgang på andre 2.000 frem til 2021 betyde et stort behov for nye folk. 

- Der bliver tale om en meget omfattende rekrutteringsopgave. I HK har vi gode erfaringer med at hjælpe blandt andre statslige arbejdsgivere med at rekruttere de rette medarbejdere i forbindelse med den udflytning af arbejdspladser, som er i gang i øjeblikket. Vores jobbørs vil også være klar, når Skat skal bemande sine nye styrelser, siger Rita Bundgaard. 

Nye arbejdspladser i provinsen bedre end udflytning Regeringen vil placere Skats nye styrelser uden for København. De nye styrelser i provinsen bliver Skats bidrag til den udflytningsrunde, som regeringen lægger op til i 2018. 

- Det er et fornuftigt princip altid at overveje, hvor nye statslige arbejdspladser med fordel kan placeres. Og det er bedre at placere nye styrelser og nye arbejdspladser i en given by end at rykke eksisterende arbejdspladser op med rode, siger Rita Bundgaard med henvisning til den udflytning af 3.900 statslige arbejdspladser, som nu er halvvejs gennemført. 

Drop fortsatte besparelser 

Rita Bundgaard understreger, at investeringen i at genoprette Skat koster mange penge, både nu og fremover. Derfor opfordrer hun politikerne til at droppe omprioriteringsbidraget på 2 procent om året for hele det nye skattevæsen. 

- Omprioriteringsbidraget er en besparelse på 2 procent om året, og når politikerne bevilger ekstra milliarder og samtidig lader omprioriteringsbidraget fortsætte, tager de reelt med den ene hånd, mens de giver med den anden, siger Rita Bundgaard. 

HK Stat har gennem et årti har advaret om konsekvenserne af at spare Skat i stykker. Fagforeningen organiserer omkring 1.500 chefkonsulenter, it-specialister, fag- og specialkonsulenter, funktionsledere, assistenter og andre faggrupper i Skat.


SKAT Politik

flere Nyheder om skat


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat  | HK Danmark

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  | HK Stat

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.


HK Stat roser politisk vilje til at opruste Skats inddrivelse

08. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Dagens politiske aftale om at oprette en ny gældsstyrelse i Skat og tilføre 175 millioner kroner til at ansætte yderligere medarbejdere i styrelsen får ros fra de skatteansatte HK’eres fagforening.


Ny rapport: Tusindvis af fejl i EFI-test

04. maj 2017  | HK Stat  | HK SKAT

3.400 af de test, der blev gennemført af det omdiskuterede skatteinddrivelsessystem EFI, slog fejl. Alligevel blev det taget i brug. It-ekspert efterlyser realistiske test af it-systemer og inddragelse af brugerne tidligt i forløbet.


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk