HK.dk logo

Kommuner satser hårdt på afbureaukratisering

13. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Det vælter frem med kommunale projekter med fokus på afbureaukratisering. Nogle er initieret efter egen ide, andre med afsæt i regeringens krav om effektiviseringer. Nogle styret af politikere, andre med medarbejderne som omdrejningspunkt.

Greve, Køge, Horsens og Høje Taastrup er blot nogle af de kommuner, som nu har sat gang i interne projekter med afbureaukratisering.

De er forankret og styret på vidt forskellig måde, men fælles for dem er dog, at de alle skal finde eksempler med uhensigtsmæssig bureaukrati.

Det kan være meningsløse registreringer, uhensigtsmæssige arbejdsgange eller dokumentation, som bare tager al for megen tid.

Gakkede gange i Greve!

Greve Kommune har indgået et partnerskab med indenrigsministeriet om regelforenkling.

Igennem flere projekter, bla ”Gakkede regler” har medarbejdere i kommunen nemlig peget på, hvad der spænder ben for effektiv sagsbehandling.

Og her blæste svarene i retning af; uhensigtsmæssig fagstruktur, silotænkning, snitflader mellem centre og institutioner samt brugen af forskellige digitale løsninger.

Det er nu disse udfordringer, som Greve skal arbejde videre med – med støtte fra ministeriet.

Hvad bøvler vi med?

I Horsens kalder de det ”Projekt tillid og dokumentation”, og har derfor uddannet et hold interne agenter fra alle mulige faggrupper, der skal opspore meningsløs dokumentation.

Agenter bliver helt konkret sendt ud på en række arbejdspladser for høre, hvordan dokumentationen opleves.

I Høje-Taastrup Kommune arbejder man med projektet ”Forenkling i Høje-Taastrup med kerneopgaven i centrum”.

På to udvalgte områder skal medarbejdere og ledere dykke ned i deres egen hverdag og skal groft sagt finde eksempler på, hvad der spænder ben i forhold til at kunne arbejde med kerneopgaven.

Køge nedsætter et politisk udvalg

I Køge gør man det lidt anderledes og mere topstyret.

Byrådet har besluttet at indføre et såkaldt § 17, stk 4-udvalg, hvor tre politikere og kommunaldirektøren har sæde – samt lejlighedsvis fagdirektører.

Udvalgets rolle er, at komme forslag til afbureaukratisering samt sikre, at vedtagne beslutninger føres ud i livet og organisationen.Administration

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk