HK.dk logo

HK’erne på dagsordenen til Folkemøde

14. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Når Folkemødet på Bornholm åbner, er HK Kommunals formandskab og sektorbestyrelse klar til at sætte fokus på HK'ernes udfordringer. Desuden inviterer HK alle medlemmer til grill-arrangement i HK’s telt lørdag kl. 16.

HK Kommunals formandskab og sektorbestyrelse er klar, når Folkemødet på Bornholm torsdag slår dørene op, og tusindvis af politikere, beslutningstagere og helt almindelige danskere strømmer til klippeøen for at diskutere samfundsudvikling.

Målet for HK Kommunals formand Bodil Otto er blandt andet at bruge Folkemødet til at sætte HK’erne i kommuner og regioner på dagsordenen over for politikere og beslutningstagere

Følg med på Facebook for at se, hvor og hvornår du kan møde HK Kommunals politikere på Folkemødet.

HK Kommunal på Facebook


Dyrere og dårligere uden HKere

- Der går stort set ikke en dag, uden vi hører politikere og beslutningstagere sige, at der skal skæres ned på administrationen. Det er et mantra, der går igen og igen. Men jeg tror, at politikerne gør regning uden vært. For de administrative opgaver forsvinder jo ikke, og hvis man skærer ned på HK’erne, så sker der jo bare det, at opgaverne glider over til andre faggrupper, som så ikke længere får tid til deres kerneopgave og i øvrigt ikke er professionelle, når det gælder de administrative opgaver. Derfor er risikoen, at det bliver dyrere og dårligere. Det er en af de ting, jeg gerne vil drøfte med politikerne, siger Bodil Otto.

Urimeligt arbejdspres

Formanden ser frem til de mange debatter - både de formelle og de uformelle.

- En anden stor udfordring er, at økonomien i kommuner og regioner er så stram, og at den slet ikke står mål med demografien, altså eksempelvis det stigende antal ældre. Det betyder, at mange medarbejdere er under et helt urimeligt pres i dagligdagen og har svært ved at nå opgaverne. Den del er det også vigtigt at få frem, når vi taler om fremtidens offentlige sektor, siger Bodil Otto.

Mød din HK-formand

HK har sit eget store telt på Folkemødet med en lang række arrangementer, der blandt andet handler om arbejdsliv, faglige forhold og velfærd. Et af arrangementerne er for alle HK’s medlemmer, der er på Bornholm til Folkemødet. Det foregår lørdag den 17. juni kl. 16-18 i HK’s telt ved SuperBrugsen i Allinge. Her kan du nyde en grillpølse og få en snak med din HK-formand.

Fakta om Folkemødet

  • Det er syvende år, der afholdes Folkemøde på Bornholm
  • Folkemødet foregår i Allinge, det åbner torsdag og slutter søndag
  • Det er en politik- og samfundsfestival, hvor hundredvis af organisationer, virksomheder, partier og private holder events.
  • Arrangementerne er gratis, åbne for alle og skal behandle emner, der er relevante for samfundet.

Politik

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk