HK.dk logo

Kommuner kan få del i pulje for at mindske sygefravær

14. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommuner kan nu søge om midler til at afprøve Favrskov-modellen, hvor arbejdsgiveren inddrages i den første sygefraværssamtale for at fastholde den sygemeldte.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har meldt ud, at landets kommuner kan få del i en pulje på ni mio. kroner til at mindske sygefravær. Formålet er ifølge Beskæftigelsesministeriet at afprøve og udbrede de erfaringer, som Favrskov Kommune har gjort med sygefraværssamtaler, skriver Arbejdsmiljoviden.dk.

Det går ud på at holde den første sygefraværssamtale på arbejdspladsen efter aftale med virksomheden. Samtalen holdes inden udgangen af 8. fraværsuge, hvor både den sygemeldte, arbejdsgiver og kommunen deltager. Det er den model, der nu skal afprøves i et såkaldt implementeringsprojekt, hvor kommunerne kan deltage.

Sagsbehandler og fastholdelsesmedarbejder i én person

Favrskov Kommunes model for arbejdsfastholdelse tager udgangspunkt i én medarbejder - sagsbehandler og fastholdelseskonsulent i én og samme person. Fastholdelsesmedarbejderen har viden om både sygedagpengelovgivningen og fastholdelsesmuligheder og har selv kompetence til at bevilge hjælpemidler.

Projektet skal bidrage til at gøre vejen tilbage til arbejdspladsen kortere og i sidste ende sikre en større tilknytning til arbejdsmarkedet. Projektperioden løber fra den 1. oktober 2017 til den 31. december 2018.

Du kan læse mere om projektet her


bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt


Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk