HK.dk logo

Milliongevinst udebliver for Sundhedsplatform

14. juni 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

De forventede gevinster på mellem 45 og 100 millioner kroner, som Sundhedsplatformen skulle have sparet Region Hovedstaden, lader vente på sig.

Det var det helt store milliardbesparelser politikerne i Region Hovedstaden regnede med, da de besluttede at indføre det efterhånden udskældte it-system Sundhedsplatformen. Men regionen må se bort fra forventede økonomiske gevinster på mellem 45 og 100 millioner kroner i år, skriver DR.DK.

Den manglende gevinst i år skyldes blandt andet, at it-systemet har været sværere end som så at implementere, fortæller regionsdirektør i Region Hovedstaden, Hjalte Aaberg.

- Det har været mere omstændigt at indføre, end vi havde håbet på, men vi er godt på vej nu. Det her betyder bare, at vi kommer lidt senere i gang, og derfor vil det også vise sig, at den investering vi har gjort, er rigtig fornuftig, siger Hjalte Aaberg til DR.DK.

Mere fokus på økonomien

2. næstformand i Region Hovedstadens regionsråd, Martin Geertsen (V) mener dog stadig, at den manglende besparelse på Sundhedsplatformen i år ikke er god nok, og derfor skal der også sættes større fokus på økonomien fremover, siger han til DR.

- På hvert eneste møde, vi har frem mod at lægge budget for 2018, vil vi kigge på Sundhedsplatformen, og de gevinster der er på det, siger han.

Sundhedsplatformen er blevet indført på alle Region Hovedstadens hospitaler.


dl er også på Facebook
følg med i vores gruppe


DL-gruppen på Facebook

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk