HK.dk logo

K-borgmester tilfreds med mindre konkurrenceudsættelse

16. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Lyngby-Taarbæk Kommunes borgmester siger, at hun ikke er sat i verden for at gøre regeringen glad.

Mens der flere steder rundt om i landet bliver konkurrenceudsat flere og flere kommunale opgaver, så er det gået den stik modsatte vej i Lyngby-Taarbæk Kommune nord for København.

Det viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der har offentliggjort Indikatoren for konkurrenceudsættelse (IKU) for 2016. Det skriver Kommunen.dk.

I 2016 var konkurrenceudsættelsegraden på 24,7 procent i Lyngby-Taarbæk Kommune. Fem år tidligere, i 2012, var den 2,8 procentpoint højere, nemlig 27,5 procent.

– Jeg er ikke sat i verden for at gøre regeringen glad. Jeg er sat i verden for at drive kommunen til glæde for borgerne. Jeg mener, at det er i borgernes interesse, at vi har en sund og stabil økonomi, og det er det, jeg har opnået ved at lave en aftale, hvor vi fastsætter, at vi ikke konkurrenceudsætter nye områder, siger borgmester Sofia Osmani (K) til Kommunen.dk.

Baggrunden for ønsket om ikke at konkurrenceudsætte bunder i et ønske om at effektivisere i kommunen, fortæller Sofia Osmani til Kommunen.

Rødovre højdespringer – på papiret

I Rødovre Kommune har de taget det største spring frem på listen. I 2012 var kommunen den kommune med den laveste grad af konkurrenceudsættelse. Men i 2016 er kommunen hoppet gevaldigt frem på listen. De er gået fra en procent på 17,4 til en på 26,4 fra 2012 til 2016.

– Samlet set så skyldes udviklingen altså først og fremmest en række tekniske forhold, herunder primært ændringer i konteringspraksis, og kan derfor ikke henføres til væsentlig ændret adfærd fra kommunens side i forhold til konkurrenceudsættelse, forklarer kommunaldirektør Anders Agger til Kommunen.

Vil du vide hvor meget der bliver konkurrenceudsat i din kommune, kan du finde tallene på noegletal.dk. 


Administration Digitalisering Politik

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk