HK.dk logo

Skattedebat på Folkemødet: Sygt Skat frister svage sjæle

16. juni 2017  |  HK Stat  | 

Hvad skal der til, for at fremtidens skattevæsen fungerer? Det var emnet for en paneldebat arrangeret af Danske Revisorer på Folkemødet 2017, hvor blandt andre HK Stat-formand Rita Bundgaard udfordrede skatteministeren på spørgsmål om, hvordan man bedst får kontrol over skattesnyd.

- 1.000 nye medarbejdere i Skat er da ret mange, siger skatteminister Karsten Lauritzen. 

- Jo, svarer Rita, - men I har sparet 5.000 væk! 

Publikum klapper.  

Vi er til debatten 'Er du skidt, Skat' på Folkemødet i Allinge. På scenen sidder Venstres skatteminister Karsten Lauritzen, HK Stats formand Rita Bundgaard, direktør for FSR - danske revisorer Charlotte Jepsen og Lea Wermelin, socialdemokrat og formand for Folketingets Skatteudvalg. 

Revisorer: For let at snyde 

Revisorerne, der har inviteret på debat om det syge Skat, er bekymrede, fortæller direktøren. Det er blevet for let at snyde, mener hun. 

- Skattegabet bliver større, restancerne er vokset med 10 milliarder kroner de sidste par år. Og de vokser med en halv milliard hver måned. Vores diagnose er, at kontrolniveauet er for lavt. Der kan gå op til 25 år, uden at virksomheder ser en kontrolmedarbejder fra Skat. Der er ingen tvivl om, at det kan friste svage sjæle. 

Lea Wermelin vil også styrke kontrollen: 

- For mig er det fuldkommen åbenlyst, at der SKAL flere medarbejdere til på kontrolområdet. Mener regeringen også, at der er et problem her, og at der skal ansættes flere til kontrol?, udfordrer hun Karsten Lauritzen. 

Socialdemokraterne foreslog for nylig at ansætte 1.000 ekstra medarbejdere til skattekontrol. Vel at mærke 1.000 udover de 1.000, som regeringen vil ansætte med sin plan for et nyt Skat.  

Minister: Størrelse ikke noget mål i sig selv 

Karsten Lauritzen vil ikke lægge sig fast på noget bestemt tal, men anerkender, at det er gået ned ad bakke med kontrolindsatsen.  

- Det er blevet sværere at udøve kontrol. Man skulle måske historisk have tænkt lidt mere på skattekontrol i stedet for kun at tænke på at lette vilkår for virksomhederne. Men jeg ser det som Venstremand og skatteminister ikke som et mål i sig selv, at Skat skal have en vis størrelse. Der skal være et fagligt grundlag for at sige, hvor mange der skal til, siger skatteministeren. 

Han vil også bruge velfungerende it og en forenkling af skattelovgivningen til at gøre kontrollen bedre og kontrolarbejdet enklere. 

Rita Bundgaard er med på både it – når bare det fungerer– og enklere regler som en del af løsningen. Men flere hænder skal der til, fastholder hun. Om det så er 999 eller 1.000 skal ikke skille os ad, siger hun til Karsten Lauritzen, mens publikum klapper. 

Præmiér lovlydige virksomheder 

Revisorerne foreslår en ordning, der skal præmiere virksomheder, der får revideret deres regnskaber. 

- 100.000 virksomheder har fravalgt at få revideret deres regnskaber. Overvej derfor at giv økonomiske fordele til de virksomheder, som dokumenterer, at de har fået revideret deres regnskaber, foreslår Charlotte Jepsen. 

Som det er nu, må alle de lovlige virksomheder med orden i pennalhuset spørge sig selv, om det er værd at bruge resurser og revisor på at holde styr på tingene, når andre slipper, siger revisorernes frontfigur. 

- For os handler det om et skattevæsen, der fungerer. For det er jo på den måde, at pengene kommer ind på til vores velfærdssamfund. Rigtig mange medarbejdere er ikke noget mål i sig selv, siger Rita Bundgaard.  

HK Stat-formanden benytter lejligheden til at tilbyde skatteministeren gratis hjælp med at finde nogle af de mange nye medarbejdere, der bliver brug for fremover. HK's jobbørs er er leveringsdygtig, fortæller hun. Og gør samtidig opmærksom på, at Skat selv uddanner mange elever hvert år. Dem kan man ansætte i stedet for som tidligere at lade dem gå, når de har afsluttet deres uddannelse, foreslår Rita Bundgaard.

Se video fra debatten og med deltagerinterviews - på FSR - danske revisorers hjemmeside. 


SKAT

flere Nyheder om skat


Toppolitikere på folkemøde: Skat har brug for flere penge

15. juni 2018  | HK Stat

Der blev lovet flere ressourcer til Skat, da HK Stat sammen med FSR – Danske Revisorer diskuterede status på Skat med skatteminister Karsten Lauritzen


HK Stat på Folkemødet: Ordkamp for HK-job og fælles velfærd

12. juni 2018  | HK Stat  | HK SKAT

Det handler om HK-job og om hele Danmarks velfærd, når HK Stat løfter sin røst på Folkemødet. En eksplosion i antallet af akademikere i staten og fortsatte problemer i Skat med at kontrollere snyd og kradse danskernes gæld ind er afsæt for to debat-events.


Flytteplan i Skat: 2.600 fik besked om deres fremtid

14. december 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Nogle var i chok, nogle fik en forventet flytning, og andre åndede lettet op. Tusindvis af medarbejdere i Skat fik torsdag den 14. december besked om deres fremtidige arbejdssted. For nogle flytter jobbet til den anden ende af landet.


Massivt flertal vil have bedre skattekontrol

27. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

83 procent af danskere vil gerne have en bedre og mere fair skattekontrol, viser en ny måling. Et klart flertal mener, at der skal ansættes flere folk i Skat til at løfte opgaven med bedre kontrol. Regeringen må lytte, siger HK Stat-formand Rita Bundgaard. Et stærkere skattevæsen er åbenlyst en folkesag, siger LO's formand.


Skat ansætter udlærte elever i stakkevis

14. november 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Tidligere var det stort set utænkeligt for elever i Skat at få job i organisationen, når deres elevtid sluttede. Sådan er det ikke mere. Alene i 2017 har Skat ansat 91 procent af de EUD-elever, der er blevet udlært hos dem i år.


S og DF lover ekstra medarbejdere til Skat

12. oktober 2017  | HK Stat

HK Stat, LO og FSR – danske revisorer stod 11. oktober 2017 bag høringen "Milliarder på spil" på Christiansborg. Alle i panelet var enige om at styrke Skat.


HK Stat går sammen med LO og revisorer for bedre skattekontrol

11. oktober 2017  | HK Stat

1.000 flere folk til skattekontrol kan skaffe 29 milliarder mere i statskassen frem mod 2025. Det viser en ny rapport udarbejdet for HK, LO og FSR – Danske Revisorer. Win win for alle undtagen snyderne, siger LO-formand Lizette Risgaard.


Milliarder på spil: Høring om Skat i Folketinget

18. september 2017  | HK Stat  | HK Danmark

I samarbejde med LO og FSR - Danske Revisorer sætter HK Danmark og HK Stat fokus på redningen af Skat med en høring i Folketinget den 11. oktober. Selv om der er blevet sat flere penge af til Skat, mangler der stadig penge til det nødlidende kontrolområde. Og der er milliarder på spil.


HK Stat: Løfterig plan kræver rekruttering i stor stil

13. juni 2017  | HK Stat  | HK SKAT

Regeringen har sat det lange lys på og lagt en løfterig plan for den nødvendige reorganisering af Skat. Den kommende rundflytning bliver hård kost for medarbejderne. Med den påkrævede udvidelse af antallet af medarbejdere bliver der tale om en kæmpe rekrutteringsopgave, som HK gerne hjælper med, siger Rita Bundgaard, formand for...


 Se alle nyheder

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Brug for HK?

Ring til os

HK's fagforening: 7011 4545

Åbningstid: Lukket for i dag

HK's a-kasse: 7010 6789

Åbningstid: Lukket for i dag

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Brug for HK?

Skriv til os

Brug formularen her, så får du hurtigt svar.

SKRIV TIL OS

Følg os på Facebook

Få tips til dit arbejdsmiljø, viden om arbejdsmarkedet, karriereudvikling samt kontante medlemsfordele

Følg os

Ring til os

Fagforeningen: Mandag til torsdag kl. 8.00-17.00. Fredag kl. 8.00-16.00. A-kassen: Mandag og onsdag: 08.00-17.00 Tirsdag og torsdag: 08.00-12.00 Fredag: 08.00-16.00

HK's fagforening: 7011 4545

HK's a-kasse: 7010 6789

Tekniske problemer

Ved tekniske problemer på hjemmesiden, ring til 4437 1563. Åbent 6.00-24.00.

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk