HK.dk logo

Kommune får intern kontrolafdeling mod social dumping

19. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Københavns Kommune opruster nu kampen mod social dumping ved at etablere egen kontrolafdeling, der skal tage på flere uanmeldte besøg. Forsker anbefaler medarbejdere, der kender til arbejdsmarkedet og overenskomster.

Københavns Kommune har gennem flere år haft et eksternt bureau til at klare indsatsen over for social dumping for sig.

Men nu siger kommunen stop for den model og vil i stedet klare opgaven selv ved at etablere en intern kontrolafdeling.

Ændringen sker blandt andet efter en rapport fra en forskergruppe med arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet i spidsen, der har evalueret København Kommunes model og indsats.

Forskerne anbefaler, at indsatsen sker af kommunen selv og at man derfor opretter en særlig intern kontrolafdeling, hvor medarbejderne har kompetencer udi arbejdsmarked og overenskomster – og samtidig har viden om diverse forvaltninger.

Alle skal bære ID-kort

Ifølge Ugebrevet A4, som har historien, skal der være et tættere samarbejde mellem de forvaltninger, der har kontrakterne og kontakterne til leverandørerne, og så det indsatsteam, der skal tjekke lønsedler, ansættelseskontrakter, lønregnskaber mv.

Der lægges endvidere vægt på, at det nye kontrolteam skal foretage mange flere uanmeldte kontroller på arbejdspladser.

Et nyt træk bliver desuden, at alle medarbejdere, der udfører arbejde for Københavns Kommune, fremover skal bære synligt ID-kort med billede.HR, økonomi, it og stab Ydelse og borgerbetjening Overenskomst

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk