HK.dk logo

Nyt tilbud på vej skal holde dig fri af stress

19. juni 2017  |  Østjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter sommerferien sætter HK Østjylland ekstra fokus på at bekæmpe stress på arbejdspladserne.

HK Østjylland fokuserer på forebyggelse af stress

Stress – Nej tak! Det er navnet på et nyt tilbud, der med oplysning skal hjælpe HK’s medlemmer med at forebygge stress.

- Vi ved fra undersøgelser, at både HK’ere og andre lønmodtagere opfatter stress, som den største udfordring på det danske arbejdsmarked lige nu. Tusindvis af danskere er ramt og må sygemeldes hvert eneste år og nogle bliver så hårdt ramt, at de aldrig kan vende tilbage til arbejdet igen. Det bliver vi nødt til at gøre noget ved, og det gør vi nu i HK Østjylland, siger formand Jesper Thorup.

De sidste detaljer i konceptet er ikke faldet helt på plads endnu, men HK Østjylland samarbejder med Bladbjerg Kibsgaard, der er eksperter i stress-håndtering.

- Vi er meget glade for samarbejdet med Bladbjerg Kibsgaard, der kan hjælpe os med at skrue et tilbud sammen til vores medlemmer, så vi kan hjælpe medlemmerne med at forebygge stress, siger Jesper Thorup.

Med Stress – Nej tak! ønsker HK Østjylland at give medlemmerne nogle simple og brugbare værktøjer til at sætte stress på dagsordenen i hverdagen, så stressede kollegaer kan hjælpes inden det går galt.

Jesper Thorup, fælles formand for HK Østjylland

Jesper Thorup, fællesformand for HK Østjylland

- Selv om stress er noget rigtig mange taler om, så ved vi, at der er rigtig mange fordomme om det. Vi har i processen med at udvikle Stress – Nej tak! også opdaget, at mange tror, de ved en masse om stress, men deres viden er ikke nødvendigvis korrekt. Stress er overbelastning gennem for lang en periode og det kan ramme alle. Men selv om det rammer individuelt, så skal det løses i fællesskab og det er det, vi nu vil hjælpe vores medlemmer til, siger Jesper Thorup.

Alle ansatte i HK Østjylland har været på kursus og lært om stress og hvordan det kan forebygges, så der er mulighed for at få en faglige konsulent ud på arbejdspladserne og holde oplæg.

- Stress – Nej tak! er oplysning og dermed hjælp til forebyggelse. Med den viden, vi kan give vores medlemmer, bliver de bedre i stand til at arbejde videre med stress-håndtering på deres egen arbejdsplads og så kan vi forhåbentlig mindske antallet af sygemeldinger som følge af stress, siger Jesper Thorup. Stress

HK ØSTJYLLAND
PÅ FACEBOOK


Besøg os her

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk