HK.dk logo

TV-træf på tværs og med tilbage til hverdagen

19. juni 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvad sker der, når tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter og kontaktpersoner mødes på tværs af HK – og får spændende inspiration udefra? De vender tilbage til hverdagen og arbejdet med nye ideer og ny viden, der kommer kollegerne til gode.

Hvordan kan vi bruge sociale medier i tillidsarbejdet? Hvad er stress? Og så endelig en humørfyldt uppercut til janteloven fra Karen-Marie Lillelund…

Deltagerne fra HK Handel i Midt og på Sjælland kom vidt omkring under deres to dages TillidsValgte-træf på Christiansminde – og de fik masser af udbytte fra både oplægsholdere og mødet med andre tillidsvalgte:
Steen
Steen Holm Hemmingsen 
   - Jeg har fået udbygget mit netværk og fundet ud af, hvor jeg kan henvende mig med forskellige problemstillinger. Det har også været sjovt at få sat ansigt på de forskellige. Vi har kunne spare med hinanden og drage nytte af hinandens erfaringer. Det er giver også god mening at blande de forskellige fag. Jeg har kunne høre rundt omkring, at det er nogenlunde de samme problemer, vi går med på vores arbejdspladser, hvad enten vi sidder på kontor, arbejder på lager eller i butik, siger Steen Holm Hemmingsen, der er bestyrelsesmedlem HK Handel Sjælland. I det daglige er han tillidsrepræsentant i Bilka Hundige.

Mere ros, mindre stress

Pia Janssen snakker med Signe Rasmussen fra HK Handel Midts bestyrelse
Pia Christina Jannsen (th.),
TR i Føtex Rosengårdcenteret,
taler med Signe Rasmussen fra
bestyrelsen i HK Handel Midt. 
Pia Christina Jannsen, tillidsrepræsentant i Føtex Rosengårdcenteret, fik blandt andet helt konkret input omkring stress, som hun glædede sig til at bruge i hverdagen:
   - Indlægget fra Pia omkring stress synes jeg var rigtig vigtigt. Det kan helt sikkert komme mine kollegaer til gavn, at jeg kender til mange af symptomerne på stress. Jeg synes også, at jeg har fået øjnene op for, hvad en bedre kommunikation kan gøre for arbejdsmiljøet. 
   - Jeg ønsker, at vi på min arbejdsplads kunne blive bedre til at rose hinanden, kollegaer på gulvet såvel som ledelsen. Jeg tror også, at en af grundene til, at vi ikke snakker så meget sammen er, at vi har mange fritidsjobbere ansat, så alle os faste fuldtidsansatte går og arbejder langt fra hinanden – det gør kommunikationen svær. 

Netværk og fællesskab

For både Pia og Steen var mødet med kollegerne og udveksling af erfaringer på tværs en vigtig del af arrangementet:
   - Jeg har også fået udbygget mit netværk, og selvom jeg ikke kendte så mange af ansigterne, så følte jeg mig meget velkommen og godt modtaget. Det er samtidig rigtig godt, at vi mødes på tværs af både Sjælland og Midt, fordi det giver mulighed for at få et endnu større netværk og se nogle helt nye ansigter. Man kan samtidig spejle sig lidt i de andres erfaring og drage nytte af det. Der kommer også en rigtig god feedback, når vi er samlet i en lidt større gruppe, vurderer Pia, mens Steen siger:
   - Jeg er rigtig positiv omkring det at mødes på tværs. Det er endnu en mulighed for at møde hinanden i forskellige sammenhænge, og selvom der er nogle kendte ansigter, så er der også mange nye. Det giver en større følelse af, at man ikke er alene på sin arbejdsplads, men at man har et netværk, man kan bruge. Det skaber også større forståelse for, hvad der sker i andre virksomheder andre steder i landet.

Handel Tillidsrepræsentant Arbejdsmiljørepræsentant

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere

Få tips, tricks, nyheder og hør om kommende arrangementer:


HK Midts Facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk