HK.dk logo

Stor debatlyst på Folkemødet

20. juni 2017  |  HK Kommunal Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Kommunals politikere var særdeles aktive i debatterne på årets Folkemøde. Læs lidt af hvad der blev debatteret her.


Uklare rammer

Næstformand Mads Samsing debatterede brugen af sociale medier til observation af borgerne med blandt andre Kira Kolby Christensen, associeret partner hos Elmer Advokater og Social og sundhedsdirektøren i Favrskov Kommune.

I debatten pointerede Mads Samsing, at der er behov for en debat på tværs af landets kommuner om brugen af sociale medier til observation af borgerne. Rammerne er uklare, og både medarbejdere og borgere risikerer at komme i klemme.

Udnyt nu ressourcerne

Formand for HK Kommunal, Bodil Otto, var i debat om fremtidens velfærd - med de to borgmestre Hans Toft fra Gentofte og Jacob Bundsgaard fra Århus.

I debatten pointerede hun, at det er en dårlig udnyttelse af ressourcerne at skære ned på HK'erne og overlade administrative opgaver til andre faggrupper som lærere, pædagoger og læger. Det bliver dyrere og dårligere, og de øvrige faggrupper mister vigtig tid til deres kerneopgaver.

Beskæftigelsesfaglighed

HK kommunal havde taget initiativ til en debat om beskæftigelsesfaglighed, der trak mange tilhørere til HK-teltet.

I løbet af debatten slog næstformand Mads Samsing fast, at det er kompetencegivende uddannelse, der er en af vejene frem på området.

- Husk det nu: Sidemandsoplæring og andre tiltag på jobbet er godt. Men det kan ikke stå alene, sagde Mads.

Aktive lægesekretærer

Lægesekretærernes formandsskab var også travlt optagede af at s ætte lægesekretærerne og deres faglighed i fokus på Folkemødet. Både i debatter og når de var rundt med Sundhed.dk-cyklen i bybilledet.

Nathali Schaap Degn deltog blandt andet i en paneldebat med Svend Hartling, Koncerndirektør i Region Hovedstaden. Se hvad hun selv siger om oplevelsen i denne video på Facebook.

Følg hk kommunal på facebook

Find os her

Følg hk kommunal på facebook


Find os her

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk