HK.dk logo

Jobparate flygtninge boomer

21. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Sammenlignet med sidste år visiterer jobcentrene nu væsentligt flere flygtninge som jobparate.

I marts måned visiterede jobcentrene mere end halvdelen af modtagerne af integrationsydelsen som jobparate. Det er en stigning på hele 51,1 procentpoint i forhold til marts sidste år, skriver Danmarks Statistik.

Den voldsomme stigning glæder Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE).

- Endelig viser dagens tal, at flygtninge og indvandrere i højere grad vurderes at være i stand til at tage et arbejde, og det er positivt, skriver AE i en kommentar.

Trepartsaftale nedtoner danskkundskaber

Stigningen skyldes i høj grad trepartsaftalen fra foråret 2016. Den betyder, at modtagerens danskkundskaber ikke længere er afgørende, når en person skal placeres i en bestemt kategori. Aftalen blev indgået mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne og havde særligt fokus på at få flygtninge i job.

Mens mere end halvdelen af modtagerne af integrationsydelsen blev vurderet til at være klar til at tage et arbejde, er det ikke engang hver fjerde blandt modtagere af kontanthjælp og uddannelseshjælp, der er visiteret som jobparate eller åbenlyst uddannelsesparate i marts 2017.

Den 1. juli 2016 blev målgruppen for borgere, der modtager integrationsydelse, udvidet til at omfatte alle personer, der ikke har opholdt sig i Danmark i mindst syv ud af de seneste otte år.

 


Social og beskæftigelse

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk