Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
22. juni 2017 | HK Handel | Andreas Rasmussen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Næsten tre ud af fire oplever at blive overfuset eller svinet til af vrede kunder. Men de fleste konflikter kan opdages, før de eskalerer, siger mæglingsekspert.
"Det sker desværre også, at det bliver fysisk, hvor kunden tager fat i kraven på en medarbejder," siger Merete Hansen, arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel. Foto: Simon Klein-Knudsen
Det sker jævnligt, at butiksmedarbejdere udsættes for tilsvininger og overfusninger fra kunder. Over halvdelen af de butiksansatte oplever, at kundernes opførsel er blevet grovere, og det kan være en voldsom oplevelse, når det sker.
- Det er alle typer af konflikter. Lige fra en kunde, der bare brokker sig over, at der er for lang kø i kassen, eller at en vare er udsolgt, til grove overfusninger med skældsord. Det sker desværre også, at det bliver fysisk, hvor kunden tager fat i kraven på en medarbejder eller kaster ting mod medarbejderen, fortæller Merete Hansen, der er arbejdsmiljøkonsulent i HK Handel.
Men grundstenen til en konflikt bliver lagt længe, før man tror, og derfor kan den også stoppes, før den bliver ubehagelig. Det fortæller Jesper Bastholm Munk, der er underviser og mægler i Center for Konfliktløsning.
- Vores erfaring er, at længe før noget er voldsomt nok til at blive kaldt en konflikt, kan det identificeres som ‘uenighed’ eller ‘bøvl’. Det kan være, at vi er uenige om prisen eller kvaliteten af en vare. Det tager altid udgangspunkt i en faktisk sag. At det så ender i en konflikt, handler om spændinger og personlige følelser, forklarer han.
Viden om, hvordan men takler uenigheder og konflikter, er nyttig for mange butiksansatte. En undersøgelse har tidligere vist, at 71 pct. af HK Handels medlemmer har oplevet at blive chikaneret eller skældt ud af en kunde på deres arbejdsplads.
Jesper Bastholm Munk har undervist i konfliktløsning i mere end 15 år. Han understreger, at det vigtigste er at forstå forskellen på de to grundelementer i konflikten.
- Når man ikke er klatret op ad konflikttrappen, så taler man bare om sagen. Men hvis den ene part bliver følelsesmæssigt involveret, kan det komme til at handle om, hvordan man taler til hinanden, og så er det, at man skal til at håndtere processen i stedet for sagen. Man kan typisk mærke det på, at man selv får svedige håndflader og hurtig hjertebanken.
Træk væk
Hvis uenigheden udvikler sig til en konflikt, hvor der bliver talt grimt og brugt personlige angreb f.eks. øgenavne, så giver det ikke længere mening at håndtere selve sagen. Nu handler det kun om situationen og få jer ud af den følelsesmæssige involvering. Træk eventuelt væk fra andre mennesker i butikken.
Ærlighed virker godt
Vær ærlig, og fortæl kunden, at du også synes, at situationen er svær. Sig, at du gerne vil bidrage til at løse den og høre på kundens oplevelse af sagen, så I sammen kan søge at finde en løsning.
Trusler
Hvis du er havnet i konfliktsituationer, hvor kunden fx siger “jeg ved hvor du bor” eller lignende, så afslut situationen. Undgå insisterende øjenkontakt, og placer dig, så kunden let kan forlade situationen uden at skulle forbi dig.
Få hjælp fra andre
Tal vanskelige situationer igennem med en kollega. Hvis der har været trusler eller vold, bør man søge professionel hjælp fra fx en psykolog.
Besøg også trapned.dk, hvor du gennem film, mødepakke og pjece kan lære at håndtere konflikter i detailhandlen.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.