HK.dk logo

Tag hensyn hvis medarbejderne skal flyttes

22. juni 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Arbejdspladser er på vej til det midt- og vestjyske som led i omorganiseringen af skattevæsenet. Men når opgaver flyttes rundt, skal der tages hensyn til de ansatte.

I Skatteministeriets pjece ”En skatteforvaltning i hele Danmark” er der lagt op til, at det midt- og vestjyske område får tilført 260 medarbejdere frem mod 2021.
I Ringkøbing, hvor Gældsstyrelsen og Skattestyrelsen får til huse, bliver antallet af medarbejdere således øget fra 270 til 440. 
I Struer, hvor Skattestyrelsen også får hjemsted, går medarbejderantallet fra 70 til 120. 
Og i Herning, hvor Vurderingsstyrelsen og Administrations- og Servicestyrelsen kommer til at ligge, stiger tallet fra 230 til 270. Mens antallet af medarbejdere i Skive, hjemsted for Skattestyrelsen, bliver status quo nemlig 100.
Ifølge planerne skal det nuværende SKAT splittes op i syv nye styrelser, der placeres rundt om i hele landet.

Medarbejdere skal måske flytte

Hans Christian Fløe

- Der forestår nu et større arbejde med at flytte arbejdsopgaver rundt i hele landet, og nogle medarbejdere vil måske miste de opgaver, de tidligere arbejdede med, og her er det vigtigt, at medarbejderne er i fokus og, at ændringerne sker i et tæt samarbejde med tillidsrepræsentanterne, siger Hans Christian Fløe.

- Det er dejligt, at antallet af arbejdspladser i det midt- og vestjyske bliver øget. Men i omstruktureringen af skattevæsenet vil der være risiko for, at medarbejdere skal flyttes til andre lokationer, fordi nogle af opgaverne flytter, og i den proces skal der selvfølgelig tages hensyn, siger Hans Christian Fløe, formand for HK Stat MidtVest.
Han peger således på, at SKAT’s ledelse i samarbejde med tillidsrepræsentanterne hurtigt må skabe klarhed, så kolleger ikke skal gå i uvished i lang tid.
- Der forestår nu et større arbejde med at flytte arbejdsopgaver rundt i hele landet, og nogle medarbejdere vil måske miste de opgaver, de tidligere arbejdede med, og her er det vigtigt, at medarbejderne er i fokus og, at ændringerne sker i et tæt samarbejde med tillidsrepræsentanterne, siger han og fortsætter:
- Der kan måske være bekymring for tab af kompetencer, og her er det vigtigt, at der sker kompetenceudvikling for de, der skal ind i stillingerne, så de bliver klædt på, så de kan matche de opgaver, de skal løfte.

Vil hjælpe med rekruttering

Endnu er det ikke klart, hvor mange af de nye arbejdspladser i det midt- og vestjyske, der er HK-stillinger. Men HK MidtVest står klar til at hjælpe med at rekruttere nye medarbejdere.
- I HK MidtVest har vi gode erfaringer med at hjælpe statslige arbejdsgivere med at rekruttere de rette medarbejdere i forbindelse med den udflytning af arbejdspladser, der er i gang. Vi har også samarbejdet med SKAT om rekruttering af medarbejdere, og vi tager gerne del i opgaven med at finde kvalificerede medarbejdere, når de nye skattestyrelser skal bemandes, siger Hans Christian Fløe.

SKAT Arbejdsmarked

Lær nyt!
ta' et kursus, når du har tid - også hjemme i sofaen


Se vores Online-kurser

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk