HK.dk logo

Værd at vide, når arbejdspladsen bliver omorganiseret

22. juni 2017  |  HK Stat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Regeringen kom tirsdag den 20. juni 2017 med et udspil til ny organisering af opgaverne i de nuværende statsforvaltninger. Måske har det fået dig til at tænke over dine rettigheder?

Ifølge de oplysninger, HK Stat har fra tillidsrepræsentanter i statsforvaltningerne, medfører forslagene, at de fleste opgaver forbliver fysisk, hvor de er nu. Men opgaverne bliver lagt ind under enheder med nye navne og i nogle tilfælde under andre ministerier end det hidtidige, Børne- og Socialministeriet. 

Se ministeriets faktaark PDF 

Det ser ud til, at kun et mindre antal HK'ere kan blive berørt af fysisk flytning af deres opgaver. Med alle forbehold, så vil der for de fleste alene være tale om ressortomlægning med uændrede ansættelsesvilkår m.v. Hvis dit job fysisk flytter, så skal det vurderes konkret, om du bare kan flyttes med, fordi det ikke er en væsentlig ændring af dit ansættelsesforhold – eller om du skal opsiges og tilbydes job på nye vilkår på det nye sted. I begge tilfælde vil der normalt være tale om uændrede løn og ansættelsesvilkår, hvis du flytter med.  

Hvis du fysisk flytter sammen med nye kolleger, kan der selvfølgelig være forskellige lokale kutymer og sædvaner, som er anderledes på den nye arbejdsplads. Her vil de nye kutymer og sædvaner også gælder for dig – med mindre det i SU aftales anderledes for dem, som evt. skal flytte. 

Hvis du har spørgsmål om dine rettigheder, er du meget velkommen til at kontakte HK på telefon 7011 4545.


HK-medlemmer

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk