HK.dk logo

Kære byråd – Tag lederskabet på jer

26. juni 2017  |  Sjælland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter år med massive fyringer og mangel på politisk styring i Slagelse Kommune efterlyser HK Kommunal Sjælland lederskab og samarbejde om bæredygtige løsninger.


Lederskab - gruppe, der fører an

HK Kommunal Sjælland har igennem de sidste år fulgt med i det politiske teaterstykke i Slagelse Kommune. De har deltaget aktivt i dialogen, både ved møder i forvaltningen, med de folkevalgte og i pressen. Og opfattelsen er, at der har været for megen uenighed, stemmefiskeri og for lidt politisk lederskab og samarbejde på tværs for sikring af et godt arbejdsmiljø for de ansatte samt retssikkerheden og en ordentlig service til borgerne. Derfor har HK Kommunal Sjællands formand, Michael Rosenberg, været til tasterne og efterlyser i disse dage politikere med lederskab i avisen Sjællandske.

I sit indlæg fortæller Michael Rosenberg, at han henover årene er blevet mere og mere bekymret for HK-medlemmernes vilkår og arbejdsmiljø, og at det i skrivende stund også gælder andre personalegrupper. Senest har vi været vidne til et rodet, amatøragtigt og kludret forløb med styring af arbejdsmarkedsområdet, som endte med kaos og op mod 50 færre ansatte på området.

- Nu trues sikker drift, trivslen og det psykiske og fysiske arbejdsmiljø samt borgernes retssikkerhed, for næsten alle havde direkte borgerkontakt. Underligt, at der henover natten pludselig er stort underskud trods meldinger om det modsatte dagen før, påpeger Michael, og fortsætter:

- End ikke her ser vi, at der tages politisk ansvar og meldes ud med fælles stemme, hvilke forringelser borgerne kan forvente. I stedet lader I jeres ansatte tage den opgave i deres møde med frustrerede borgere. Det giver dårligt psykisk arbejdsmiljø og nedbryder de ansattes faglighed. Vi ser nu effekten af det dårlige samarbejdsklima, mistillid og taburetjagt mellem fløjene i byrådet. I 2017 er der nu et overforbrug på over 100 mio. Kernevelfærd må ikke røres, men har I taget jer tid til at definere kerneopgaven, og hvad borgerne kan forvente?

Michael mener, at udvalgte faggrupper i stedet bliver ofre for det fejlslagne politiske fokus. Det er ødelæggende og udtryk for dårlig styring og ledelse, når løsningen hele tiden bliver omfattende fyringsrunder i stedet for at foretage en løbende tilpasning af bemanding og opgaver samt sikre udvikling og inddragelse af de ansatte.

Derfor efterlyser HK Kommunal Sjælland nu politikere og en direktion, der kan og vil samarbejde om konstruktive løsninger, som har fokus på at skabe attraktive og velfungerende arbejdspladser, der giver mulighed for service til borgerne i højeste kvalitet.

- Mine medlemmer ser ikke decentralisering og igen en nedsabling af borgernære administrative ansatte som løsningen på det manglende politiske fokus og styring. Mine medlemmer efterspørger blandt andet, om de folkevalgte vil sætte skatten op for sikre den rette velfærd med fagligt uddannet ansatte? – En definition af kerneopgaven - og er det ikke tid til, at der skal sidde færre 
folkevalgte i byrådet? Mon I tør tage det lederskab på jer, spørger Michael Rosenberg til slut.

Se også: Dukketeater i Slagelse - hvem fører hvem?

Kommunal Arbejdsmiljø Politik

flere nyheder
fra HK Sjælland


Nyhedsarkiv

flere nyheder
fra HK SjællandNyhedsarkiv

Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk