HK.dk logo

Hav en god sommer

28. juni 2017  |  Nordjylland Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Efter sommerferien er vi klar til OK18 og nye statslige arbejdspladser, skriver formand for HK Stat Nordjylland Jonna Vestergaard i denne sommerhilsen.Af Jonna Vestergaard
formand, HK Stat Nordjylland


Kære kollega

Nu er det snart tid til sommerferie; batterierne lades op og du kan nyde, at vækkeuret ikke ringer hver morgen. Du kan slappe af og nå nogle af de ting, der ikke er tid til i hverdagen.

Efter sommerferien tager vi igen fat på de mange opgaver, der står og venter.

Blandt de store opgaver er fornyelsen af vores overenskomster i 2018. Optakten er allerede i gang – og har været det længe. I april havde vi i HK Stat Nordjylland besøg af forbundssektorformand Rita Bundgaard, der holdt oplæg og lagde op til debat med tillidsrepræsentanter og -suppleanter, så de var klædt på til at tale med kollegerne på arbejdspladsen om de nye overenskomster.

Fra HK har vi også besøgt rigtig mange nordjyske arbejdspladser. Det er har været en stor fornøjelse at opleve engagementet, og der er kommet mange rigtig gode overenskomstkrav på bordet; så må vi se, om kravene kan forhandles i hus.

Ønsket om højere løn er absolut topscorer blandt kollegerne. Dertil kommer ønskerne om frihed i form af omsorgs- og seniordage og at vi skal bevare kutymefridagene. I august skal HK Stats bestyrelse beslutte hvilke krav, arbejdsgiverne skal præsenteres for, så derfor er det dejligt, at der er kommet så klare meldinger fra arbejdspladserne.

På den anden side af sommerferien kommer også opgaven med at udflytte endnu flere statslige arbejdspladser til provinsen. Sammen med opdelingen af Skat i syv nye styrelser og tilførsel af ekstra ressourcer vil det berøre mange kolleger. Den nye Motorstyrelse skal jo ligge i Aalborg og der skal flere medarbejdere til skatteopgaver i Thisted og Hjørring. Vi glæder os til at tage fat på det.

Sammen med HK Stat-holdet i HK Nordjylland – Marianne, Michael, Morten og Lenette – vil jeg ønske dig en rigtig dejlig sommer.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk