HK.dk logo

Sverige genopfinder værdien af administration

28. juni 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

I arbejdet med at forny den offentlige sektor spiller de administrative funktioner en central rolle. I hvert fald i vores naboland.

I Sverige er man nu i gang med at vende op og ned på den i offentligheden veletablerede sandhed om de varme hænder og velfærden. I vores naboland sætter man nemlig særligt fokus på at adskille administrative opgaver fra for eksempel lægers eller sygeplejerskers daglige arbejde. Det skriver Mandag Morgen.

Det nye fokus på vigtigheden af de administrative funktioner sker i Sverige gennem Tillitsdelegationen. Den svarer stort set til vores egen ledelseskommission, der gik i gang med sit arbejde i marts i år.  

Administration skal udføres af specialister 

Administrative funktioner får ifølge Louise Bringselius, der er lektor i offentlig forvaltning ved Universitetet i Lund og forskningsleder i Tillitsdelegationen, en ny og fremtrædende rolle i arbejdet med at forny den offentlige sektor.

- I mange år har det offentlige sparet ved at flytte administrative opgaver ud til medarbejderne i velfærdssamfundets frontlinje. Nu er det tanken, at de fagprofessionelle skal fokusere på deres kerneopgaver, så lægen møder patienter, skolelæreren underviser, og politibetjenten arbejder med kriminalitet, siger Louise Bringselius til Mandag Morgen og fortsætter:

- Det betyder, at de administrative funktioner skal flyttes tilbage til sekretærer eller andre administrative specialister.Administrativt kontorarbejde Sagsbehandling og forvaltning HR, økonomi, it og stab Ydelse og borgerbetjening

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk