HK.dk logo

Gå afslappet på ferie: Prioriter dig til ro

04. juli 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ferien skal bruges til afslapning og restitution. Men det får du ikke, hvis du tager arbejdsopgaverne med hjem på ferie. Et skema kan hjælpe dig med at prioritere, hvad du kan og skal nå inden ferien.

Solen skinner, skolerne har fået sommerferie, og du er endelig ved at få styr på de sidste ting, inden du selv skal på sommerferie. BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø (BFA) har lavet et skema, som skal hjælpe dig med at prioritere opgaver, som du skal nå og opgaver, som du kan nå.                            

- Værktøjet er lavet til forebygge stress og hjælpe dig med at gå på ferie og lægge arbejdet fra dig. Med andre ord; planlægge dig til ro, siger arbejdsmiljøkonsulent i HK Stat Rikke Thomsen. 

Skal-opgaver er de opgaver, som er nødvendige for kerneydelsen på dit arbejde. Kan-opgaver er de opgaver, som vi gerne vil nå. De kan ofte opleves som krav, men er ikke en del af kerneydelsen og kan derfor undlades. Læs mere om kan- og skal-opgaver på BFA's hjemmeside

- Start i god tid. Lav en plan over, hvad du SKAL nå ugen, inden du går på ferie. Husk at give luft til uforudsete opgaver. Skab også et overblik over den første uge efter ferien, det giver ro at vide, hvad du skal lave, siger Rikke Thomsen og fortsætter: 

- Hvis du bliver i tvivl, om en opgave er kan eller skal, så diskuter det med en kollega. Det er også en god mulighed for at finde ud af, hvad jeres kerneopgaver egentlig er. Kan du ikke nå alle dine skal-opgaver, så henvend dig til din chef og/eller find en kollega, der kan overtage opgaverne, så du ikke skal gøre det på ferien. 

Sæt din sidste arbejdsdag inden ferien af til oprydning. Gør det samme med første dag efter ferien, og giv dig tid til at få sorteret i mails og start stille og roligt op, opfordrer hun.  

sommer


Arbejdsmiljø

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk