HK.dk logo

Er du fleksjobber eller på vej i fleksjob?

11. juli 2017  |  MidtVest  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er en række ting, du skal være opmærksom på, hvis du er fleksjobber eller på vej i fleksjob, blandt andet, at din fleksjobaftale ikke er en ansættelseskontrakt.

Din fleksjobaftale er en aftale mellem kommune og arbejdsgiver, hvor dit timeantal og din effektivitetsgrad er beskrevet.
Det vil sige, hvor mange timer, kommunen og din arbejdsgiver er nået frem til, at du kan arbejde, og hvor effektiv du kan være i de timer, du er på arbejde.
Fleksjobaftalen kan kun ændres, hvis du og din arbejdsgiver er enige om at henvende jer til kommunen. Vær derfor opmærksom på, om din effektivitetsgrad rent faktisk svarer til, hvor effektiv du er på jobbet. Det har betydning for din løn, pension med mere.
Måske skal din fleksjobaftale ændres efter din prøvetid. Når du har været i gang tre måneder på jobbet, er du måske mere effektiv, end da du startede.
Få mere at vide i videoen med Henny Meyer Refsgaard, faglig sagsbehandler i HK MidtVest:
 


Er din kontrakt korrekt?

Foruden fleksjobaftalen skal du have en ansættelseskontrakt. Her skal du være opmærksom på, om kontrakten er korrekt og ikke indeholder fejl og mangler, og om den stemmer overens med din fleksjobaftale. I din ansættelseskontrakt skal der blandt andet være anført skånehensyn. Og så skal der stå, hvilken overenskomst du er omfattet af.
Som fleksjobber er det sådan, at selv om arbejdspladsen ikke har tegnet overenskomst, så skal der som hovedregel tages udgangspunkt i overenskomsten på området. Som fleksjobber opnår du i øvrigt funktionærstatus uanset timetal.
Henvend dig til HK på 7011 4545 og lad os se din ansættelseskontrakt igennem for eventuelle fejl og mangler, og så du sikrer dig, at der er overensstemmelse mellem din ansættelseskontrakt og din fleksjobaftale.

Fleksjob

Sammen er du stærkere. 
det gælder også gode tilbud. 


Tjek dem her

Følg HK MidtVest på Facebook


Se facebookside

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk