HK.dk logo

HK: Regeringen vildleder om velfærd

12. juli 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Den blå regering kortslutter den politiske dialog, når den sætter lighedstegn mellem velfærd og privatforbrug, fastslår HK Kommunal.

Det er sølle misinformation og udtryk for blå begrebsforvirring, når man i regeringen nu sætter lighedstegn mellem skattelettelser og nær velfærd. Sådan lyder det fra HK Kommunals formand, Bodil Otto, i et større indlæg i netavisen Piopio.dk, ’Velfærden kan meget mere end hævekortet’.

Formanden henviser til regeringens såkaldte 2025-plan. Her fremgår det, at Venstre, Konservative og Liberal Alliance vil arbejde for at reducere skatten ’som et udtryk for, at regeringen ønsker at styrke den nære velfærd, dvs. den indkomst som familierne har tilovers til sig selv.’ 

Sprogligt kunstgreb

Den passage er ifølge Bodil Otto udtryk for et sprogligt kunstgreb, der bidrager til at kortslutte den politiske samtale. 

- Regeringens retorik leder mest af alt tankerne hen på fake news og på de forsøg på at manipulere den offentlige opinion, der bidrager til usikkerhed og politikerlede, hedder det i indlægget.

HK Kommunals formand fremhæver, at velfærd naturligvis er andet og mere end beløbsstørrelsen på den enkelte borgers hævekort. For velfærdsbegrebet er i det politiske og offentlige rum almindelig anerkendt som den service, vi yder hinanden fra fællesskabet, mener Bodil Otto.

Vælgerne vil velfærd

Når regeringen med sine ordvalg modsat prøver at gøre den nære velfærd til et spørgsmål om simpelt privatforbrug, smager det ifølge formanden mest af alt af, at regeringen forsøger at lægge røgslør over sine egentlige intentioner.

- Jeg forstår godt regeringen, hvis det er tilfældet. For regeringen er selvfølgelig helt på det rene med, at analyse på analyse viser, at danskerne foretrækker rigtig velfærd fremfor skattelettelser, skriver hun og fortsætter:

- Velfærd handler også om tillid. Medmenneskelighed. Empati. Stabil politisk styreform. Retssikkerhed. Økonomisk vækst. Fælles løsninger på klima- og miljøudfordringer. Og om, at mennesker får mulighed for at realisere deres kompetencer.

Bodil Otto slutter sit indlæg med at konstatere, at det vil klæde den blå regering at bekende politisk kulør uden at ty til begrebsmæssige kortslutninger, så man kan få en ærlig politisk debat.Velfærd

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk