HK.dk logo

Python, et nyt sprog der skal læres

18. juli 2017  |  SAMDATA\HK   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

At kunne programmere er blevet noget alle taler om man skal kunne. Der findes uendeligt mange måder at gøre det på, mange online tilbud og få muligheder for formelle efteruddannelsesmuligheder i programmering. Jeg vil forsøge gennem flere artikler at vise en måde at gøre det på

Jeg har selv fortalt mange medlemmer og kolleger, at det at lære at programmere er noget alle burde give et forsøg. Jeg har smilende fortalt at jeg i 90’erne lærte at programmere i HTML for at lave min egen hjemmeside, men det er jo en sandhed med modifikationer. At oprette en hjemmeside på det hedengangne Geocities og kopiere andres kode, var jo ikke at lære at programmere.

Jeg har netop afsluttet en diplomuddannelse som fagjournalist, og mens jeg får pusten, har jeg besluttet at gøre to ting: At lære at programmere i sproget Python og skrive om processen til SAMDATA\HK’s medlemmer, så de kan blive inspireret eller helt retfærdigt grine venligt af mine knap så imponerende fremskridt.

Jeg har valgt 3 måder at forsøge på; den gratis, den billige og den lidt dyre. Jeg gennemfører dem i samme rækkefølge. Jeg vil ærligt beskrive mine fremskridt med tekst, billeder og video. Jeg har researchet længe på udbydere og har også overvejet MOOC tilbuddene fra primært amerikanske universiteter, men har valgt at udskyde dem, til jeg har de grundlæggende færdigheder på plads.


Hvorfor Python?

Python logo

Jeg har for at kunne rådgive SAMDATA\HK’s medlemmer læst utallige artikler om programmeringssprog, for både at forstå den verden jeg arbejder i, men også for at kunne finde den oplagte vej ind i programmeringsverden for interesserede.

Det smukke ved Python er at anvendelsesmulighederne er mange, og at du meget nemt kan bruge det i din hverdag og dermed skabe en praksisnærhed, som kan være svært ved andre sprog. Børn leger sig nu om stunder ind programmeringsverden, og det kan voksne også, ved at benytte sig af Raspberry Pi og Arduino projekter som kan programmeres i Python.

Jeg har i SAMDATA\HK sammenhæng arrangeret kurser hvor Python har været det gennemgående sprog, og har hørt medlemmerne forklare hvordan Python bliver brugt i hverdagen. Det er alt fra scripts, webscraping og webudvikling, men langt de fleste bruger det til at programmere deres Raspberry Pi udtænkte løsninger på arbejds- og private projekter.

Første skridt

Sololearn

Den gratis løsning jeg starter med på Sololearn.com vandt Facebooks ”FBStart App of the year”. Du kan tage 12 gratis kurser, og de har allerede 5+ millioner brugere og deres tilgang tiltaler mig rigtig meget.

Du kan bruge deres app til alle platforme eller deres webbaserede udgave, hvilket er meget anderledes end de to andre kurser, som kræver download af forskellige programmer og virtuelle maskiner.

Jeg sætter et antal timer om ugen af til at arbejde mig igennem forløbet og skrive om det, og jeg håber det vil inspirere dig til at finde din egen måde, til at lære nye programmeringssprog på og ikke mindst inspirere dig til at fortælle dine kolleger, hvordan du har gjort det, hvilket er ligeså vigtigt.

Uddannelse IT

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk