HK.dk logo

Dachser Denmark har fået ny tillidsrepræsentant

19. juli 2017  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Der er masser at glæde sig over for HK’erne hos transport og logistik-virksomheden Dachser i Hvidovre. Her har de nemlig lige valgt en tillidsrepræsentant for første gang i 10 år.

Birgit Nielsen er kreditorbogholder og har aldrig været tillidsrepræsentant tidligere, men hun glæder sig rigtig meget til at komme i gang.

-  Jeg har kun været her i et år, og jeg er virkelig glad for at være her, men jeg kan alligevel godt se nogle muligheder for at det kan blive endnu bedre, forklarer Birgit.

Dachser er fordelt på flere lokationer i Danmark, men Birgit bliver tillidsrepræsentant for knap 50 HK’ere på adressen i Hvidovre, hvor der er i alt ca. 100 medarbejdere.

HK’s faglige konsulent, Peter Moesgaard, overtog kontakten til Dachser kort tid før de nye overenskomstforhandlinger skulle gå i gang. For at lære medlemmerne at kende, inviterede han dem til at møde.

-  Jeg kan sagtens forhandle en fin overenskomst uden at have en tillidsrepræsentant ved min side, men der er ingen tvivl om, at det er en stor fordel for medlemmerne, at have en af deres egne kollegaer med ved forhandlingerne. Det er i detaljerne, at man kan mærke om det er en, der kender til dagligdagen på arbejdspladsen, fortæller Peter Moesgaard. Ved mødet opfordrede Peter derfor til at medlemmerne valgte en TR inden overenskomstforhandlingerne. 

Der var stor opbakning blandt kollegaerne, da Birgit forsigtigt tilkendegav, at hun kunne være en mulig kandidat til rollen som TR.

-  Det gav mig virkelig blod på tanden, at folk var så positive, og HK har tidligere hjulpet mig i en sag, og jeg synes de gjorde et rigtig godt arbejde og derfor har jeg også lyst til at give lidt tilbage. Jeg har arbejdet flere steder og kan se, hvordan overenskomsterne kan udformes meget forskelligt og hvilken betydning det har for hverdagen og arbejdsmiljøet. Jeg håber også min økonomiske forståelse vil være en fordel, forklarer en spændt Birgit Nielsen fra sin sommerferie.

Overenskomstforhandlingerne mellem HK og Dachser forventes at starte i september.


Tillidsrepræsentant

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk