HK.dk logo

Stabilt optag på administrationsuddannelserne

28. juli 2017  |  HK Kommunal  |  Jens Laursen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med en samlet tilgang på 800 nye studerende rammer uddannelserne til administrationsbachelor og administrationsøkonom stort set niveauet for sidste års rekordoptag. Den nære velfærd fortjener at blive ledet effektivt og professionelt, mener HK Kommunal.

Til trods for, at antallet af nye studerende er faldet med tre procent i forhold til rekordåret 2016, er der i 2017 fortsat bemærkelsesværdigt mange unge, der ønsker at prøve kræfter med offentlig administration. I år er 576 blevet optaget på uddannelsen som professionsbachelor i offentlig administration (administrationsbachelor), mens 226 har fået plads på uddannelsen som administrationsøkonom.

De i alt 802 studerende, der i år er blevet optaget på en af de to administrationsuddannelser, er 27 færre end 2016-optaget. Sammenlignet med årene 2010-15 ligger antallet af optagne i 2017 imidlertid på et meget højt niveau. For eksempel er der siden 2010 sket en firedobling af antallet af pladser, der former fremtidens administratorer. Fra 2015 til 2017 er optaget øget med cirka syv procent.

Retssikkerhed og effektivitet

I HK Kommunal er næstformand, Mads Samsing, helt igennem tilfreds med, at der fortsat er en stor, stabil gruppe af unge, der vil styringen af den danske velfærd.

- Mange undervurderer administrationen som fag. Men et veldrevet velfærdssamfund forudsætter nu engang en professionel offentlig administration. Det handler blandt andet om retssikkerhed, effektivitet og om smidig udmøntning af de demokratisk valgte politikeres beslutninger, siger Mads Samsing. 

Omvendt koster det ifølge Mads Samsing spildte velfærdskroner, når der er mangel på effektiv administration.

- Vi har hen over de senere år desværre set, at besparelser på administrationen har betydet øgede udgifter for det offentlige. Det er blandt andet sket, når der har været for få sagsbehandlere i SKAT, eller når man har manglet jobcentermedarbejdere til at få borgere i arbejde eller uddannelse. En effektiv administration sikrer i det hele taget en bedre service til borgere og virksomheder, siger Mads Samsing.Administration Velfærd

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk