HK.dk logo

Python, et svært sprog at lære

02. august 2017  |  SAMDATA\HK   |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Matematik er en væsentlig forudsætning for at kunne begå sig i programmeringens verden, Python er ingen undtagelse. Det har været læren af den første periode, hvor jeg har forsøgt at lære at programmere i Python.

Jeg kan lige så godt indrømme det. Jeg er virkelig udfordret i begyndelsen af dette eventyr med at lære at programmere. Min sidste matematiklærer i folkeskolen var på ingen måde min yndlingslærer. Det dræbte min lyst til at lære matematik.

Jeg opfattede senere i livet mig selv som sproglig kontra matematisk. Det, må jeg indrømme, gør opgaven med at lære Python endnu større. At det samtidig er på engelsk øger sværhedsgraden en ekstra tand, da jeg må slå mange ord op, som er banale matematiske udtryk.

Float, Integer, Exponentiation, Quotient & Remainder, Concatenation og Boolean er nye ord på engelsk for mig, og selvom jeg læser og taler engelsk på et højt niveau, har jeg aldrig haft brug for at kunne matematiske ord og begreber før nu.


Sololearn.com

Sololearn

Som skrevet i den første blog om mit projekt er jeg startet på sololearn.com, hvor 12 kurser i programmering er gratis i et multiplatforms-setup. Det var nemt at oprette mig, og opbygningen af kurset virker logisk.

Hver gang, der vises kode, har man den option at prøve koden i eksemplet af selv. Det hele kører i browseren, som dermed gør det unødvendigt at skulle downloade noget for at kunne lære at programmere, hvis de to næste kurser begge har krav om det.

Guldet ligger gemt i kommentarerne, som både kan ses under eksempler, og som kommer frem, hver gang man har svaret på et quizspørgsmål. Jeg har oplevet masser af gange, at min intuition har givet mig det rigtige svar, uden at jeg anede hvorfor. Der har kommentarfeltet været en gevinst.

Onlinelæring

What is the result of this code?
x = 4
y= 2
if not 1 + 1 == y or x == 4 and 7 == 8:
print("Yes")
elif x > y:
print("No")

 

Yes

No

Yes no

En typisk quiz ser ud som ovenstående. I dette tilfælde er det ”elif”, som er blevet gennemgået, og du skal nu bevise, at du har forstået, hvordan den fungerer i en sammenhæng. Du klikker på en af tre svarmuligheder, og hvis dit input er forkert, kommer du ikke videre.

Det fungerer rigtig fint indtil et vist niveau. Det kan bedst forklares ved, at når du ikke længere forstår eksemplet, og din intuition ikke giver dig et bud på svaret, og når du efter at have læst kommentarerne fra andre kursister stadig ikke forstår det – så holder onlinelæring op med at være smart.

Jeg har forsøgt at forstå de matematiske elementer ved at søge andre steder hen på nettet, men som du kan se af nedenstående klip, kan selv gode forklaringer også være svære at forstå, så jeg er lidt desillusioneret lige nu.

Næste skridt

Jeg giver på ingen måde op. Til mit held har jeg ferie nu, og den app, som sololearn.com har lavet, har problemer med at synkronisere fremskridt. Det betyder, at jeg er nødt til at starte forfra på Python-kurset, hvilket nok er den rigtige strategi.

Jeg overvejer at bruge tid på lære matematik på Khanacademy.org, men jeg følger nok min strategi fra starten og gennemfører de tre Python-kurser og evaluerer oplevelsen samlet til sidst.

Min respekt for programmører er stigende. Det håndværk, I kan, er et kompliceret håndværk, som det kræver meget at lære og endnu mere at mestre. Respekten var stor i forvejen, men denne oplevelse øger den betydeligt. God sommer!

Første artikel i serien kan læses her

IT Uddannelse

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk