HK.dk logo

5 kompetenceprofiler til IT-medarbejderen

10. august 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

HK Kommunal og KL har netop udgivet en pjece om IT- og digitaliseringsfunktionen, der bla. beskriver udviklingen i opgaver og giver bud på 5 kompetenceprofiler, der vil være vigtige for it og digitaliseringsmedarbejdere fremover. Læs mere om brobyggeren, it-forvalteren, forretningsarkitekten, it-strategen samt program- og projektlederen.

Udviklingen i IT- og digitaliseringsfunktionen betyder, at medarbejderne nærmest skal være en 24/7 support, fordi efterspørgslen er mere ad hoc.

Dertil kommer, at der er sket en sammenblanding af private og arbejdsrelaterede ting på brugernes telefoner og tablets, der kræver god vejledning og viden om datasikkerhed.

IT- og digitaliseringsmedarbejderen skal være på forkant med tendenser, digitale muligheder og ditto faldgruber og mindst kunne forholde sig til et støt stigende antal leverandører efter KMD har mister monopolet.

9 centrale opgaver og 5 profiler

Opgaver er komplekse og endnu mere mangeartede, men i en ny pjece fra HK Kommunal og KL har sammenfattet kravene til fem kompetenceprofiler.

Det handler om it-forvalteren, forretningsarkitekten, it-strategen, program- og projektlederen samt brobyggeren, der i virkeligeheden er en profil, som alle it- og digitaliseringsmedarbejdere skal besidde i større eller mindre grad.

Kogt ned betyder de fem profiler, at IT- og digitaliseringsmedarbejderen fremover skal:

  • være opsøgende konsulent og god til kommunikation
  • samarbejde med fagcentre om udvikling og implementering af digitale løsninger
  • rådgive og vejlede om it-løsninger og datasikkerhed
  • have metoder til at sætte sig ind i nye systemer og vurderer systemer
  • lede og arbejde i projekter
Du kan læse meget mere om kompetenceprofilerne her og de ni centrale arbejdsopgaver for IT- og digitaliseringsmedarbejderen her.HR, økonomi, it og stab Digitalisering

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk