HK.dk logo

Sådan gør vi OK18 til medlemmernes overenskomst

14. august 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Ugerne 36 og 37 bliver et par travle kampagneuger for sektorformand Pia Tørving og medarbejderne i HK Kommunal Midt. For her er de på landevejene for at møde medlemmer til en OK-snak om næste års forhandlinger om ny overenskomst.


Pia Tørving
Afdelingssektorformand
HK Kommunal Midt 
   - Det bliver alle mand ud af huset for at besøge medlemmer i by og på land, smiler Pia Tørving, der glæder sig til mødet med medlemmerne – og til at få deres input med tilbage til forhandlingerne om den kommende overenskomst:

   - Vi har alt fra OK-foldere til franske pastiller og en lærerig tipskupon med ud – og så måske især de postkort, som medlemmer kan udfylde med deres ideer til den kommende overenskomst.

Inden forhandlingerne om den seneste overenskomst fik vi på landsplan 15.000 ideer på 5000 postkort. Det tal vil vi gerne toppe i år med 18.000 ideer på 6.000 postkort som mål, fordi det er vigtigt input til arbejdet forud for forhandlingerne. 

   - Vi går jo allerede her til efteråret blandt andet i gang med behandling af alle de indkomne forslag og med udtagelse af krav til OK18. Det gælder både vores egne krav og de krav, der skal stilles via forhandlingsfællesskabet. 


Læs mere om OK18 på: www.hk.dk/ok18 Overenskomstens værdi – og medlemsdemokrati helt ud i hjørnerne

Mødet med medlemmerne giver samtidig mulighed for at fortælle og oplyse mere om overenskomstens værdi:

   - Det bliver tit til en god snak om, hvorfor overenskomster er vigtige, og hvorfor de gør en positiv forskel i hverdagen og i dit arbejde. Der er stadig folk derude, der fejlagtigt tror, at deres goder er lov, og at det ikke skyldes deres overenskomst, siger Pia Tørving og tilføjer, at medlemsbesøgene de sidste 10 år er blevet en fast succes hos HK Kommunal Midt:

   - Vi har som mål, at vi på vores to kampagneuger skal besøge så mange arbejdspladser og medlemmer som muligt, så vi får mange postkort og kan se, hvad HK Kommunal Midt skal have med som de væsentligste forslag fra vores medlemmer. Vi får desuden mødt ikke-medlemmer ude på arbejdspladserne, der kan se, at vi er der for vores medlemmer, og at vi gerne vil i dialog. Det, at vi kommer ud, viser mange, at vi er en moderne fagforening, der vil vores medlemmer.

   - Alle i HK Kommunal Midt vil gerne det her, fordi vi ikke bare bliver synlige, men samtidig giver vores medlemmer en mulighed for at påvirke deres egen overenskomst. Med besøgene kommer vores medlemsdemokrati helt ud i hjørnerne af vores medlemsskare, og jeg synes, det er noget af det, der gør en stor forskel mellem os og de gule forretninger, runder Pia Tørving af.

Overenskomst Medlemsdemokrati Medbestemmelse

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre

Læs mere

Gode kolleger gør
arbejdsdagen bedre


Læs mere


se alle de fordele 
du kan få glæde
af som hk-medlem 


HK Medlemsfordele

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk