HK.dk logo

Samme kritiske sygdom kan udløse to forsikringssummer

14. august 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Med en pensionsordning i PKA er det nu muligt at få penge to gange, hvis forløb med den samme livstruende sygdom gentager sig.

Til pensionsordninger i PKA er knyttet en forsikring, der giver et skattefrit engangsbeløb på 160.000 kr., hvis man får en livstruende sygdom, typisk inden for kræft- og hjerte-kar-sygdomme. Tidligere kunne man kun få beløbet én gang inden for hver sygdomskategori, dog maksimalt to gange. Det er blevet ændret fra 1. januar i år for kræft- og hjerte-kar-sygdomme, så der nu er mulighed for at få forsikringen to gange inden for hver af disse sygdomskategorier. Eksempelvis hvis man får to forskellige kræftsygdomme, der ikke har relation til hinanden, og man i mellemtiden har haft fem sygdomsfrie år.

Længere liste over dækkede sygdomme

Listen over visse kritiske sygdomme, som PKA-ordningen dækker, justeres løbende. Senest er listen blevet udvidet til også at omfatte Alzheimers og atypisk Parkinson.
Hele listen og betingelser for forsikringen kan ses på pka.dk.
Får man stillet diagnosen på en kritisk sygdom, modtager man automatisk brev fra Sundhedsstyrelsen, der anbefaler at kontakte PKA. Man skal selv søge om engangsbeløbet hos PKA, da PKA ikke må få besked om personlige oplysninger som sygdom. Man søger om forsikringsbeløbet ved at logge på sin personlige profil på pka.dk.

Blandt HK Kommunals medlemmer er de 8.000 lægesekretærer den største gruppe med en pensionsordning i PKA.

 


Pension

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk