HK.dk logo

- Vi skubber bagpå planlagt uddannelse

14. august 2017  |  Midt Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

- Vi skal hjælpe vores medlemmer til både uddannelse og udvikling, fordi det bliver så afgørende i de kommende år. Derfor er planlagt uddannelse en vogn, vi gerne skubber bagpå, siger sektorformand Anne Marie Bay om et af efterårets fokusområder i HK Privat Midt.

Anne Marie bay, formand for HK Privat Midt, vil slå et slag for efter- og videreuddannelse
   - Jeg ved fra mit eget arbejdsliv, at det kan være svært at planlægge uddannelse og være på forkant med det. Netop derfor stiller vi i efteråret skarpt på planlagt uddannelse, fordi det giver både medarbejdere og arbejdsgivere mulighed for at tænke uddannelse ind og planlægge efter det, siger Anne Marie Bay:

   - Vi ser gerne, at det bliver helt naturligt at tænke i løbende uddannelse og planlagte, kortere uddannelsesforløb. For uddannelse bliver mere og mere vigtigt for HK’ere, fordi der løbende bliver stillet nye krav til os og kommer nye opgaver, som vi skal løse. Det kræver en løbende kompetenceudvikling.

Løbende kompetenceudvikling er vigtig

Netop den løbende kompetenceudvikling ser Anne Marie Bay som et emne, hvor der bør være en fælles dagsorden med arbejdsgiverne:
   - Det kommer tit til at virke som om, at efteruddannelse og løbende kompetenceudvikling handler om at dygtiggøre sig til et nyt job, men jeg ser det i høj grad også som en udvikling af nye kompetencer til dit aktuelle job. Det kan da kun være interessant for arbejdsgiverne at tænke med på den dagsorden. For planlagt uddannelse giver mulighed for at planlægge uddannelsesforløb bedre og tilfører nye kompetencer til virksomheden og arbejdspladsen, siger sektorformanden og lover mere information om emnet:
 
   - Vi har nogle arrangementer først på efteråret, blandt andet en stor tillidsmandsdag, hvor vi bliver klædt på omkring emnet. Den viden skal vi efterfølgende ud og give videre til vores medlemmer, så de ved, hvordan de rent praktisk skal gribe planlagt uddannelse an på arbejdspladsen og i forhold til arbejdsgiveren.
 
Uddannelsesdag på vej...
Vi er i gang med at planlægge en uddannelsesdag i løbet af efteråret.
Hold øje med dit nyhedsbrev fra HK Privat Midt, hvor der følger mere information.

Læs også mere om efter-/videreuddannelse og hvordan du selv kan komme i gang med det næste skridt, i dit arbejdsliv:
www.hk.dk/veludvikling 

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk