HK.dk logo

Gør som de fleste - få hjælp af HK ved fyring

16. august 2017  |  HK Privat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

7 ud af 10, som har fået en fyreseddel, kontakter HK/Privat og får hjælp til at komme videre. Tilbuddene hedder HK Kvikstart, HK Jobbørs og Karrieretelefonen.


Redningskrans på det blå hav.

Er du blevet fyret, kan din fagforening vise dig vejen frem. Og det tyder det på, at medlemmerne af HK/Privat udmærket ved. Således ringede syv ud af 10 til HK efter at være blevet opsagt. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse blandt 1.451 adspurgte, som Epinion har foretaget for HK/Privat.

Og det er noget, der glæder næstformand i HK/Privat, Marianne Vind.

- Det er dejligt, at så mange konsulterer os. Men det ærgrer mig, at tallet ikke er endnu højere. For der er rigtig god hjælp at hente i en sådan situation i form af HK Kvikstart, HK Jobbørs og Karrieretelefonen, fortæller hun.

HK Kvikstart gør dig jobsøgningsklar i en fart

Med HK Kvikstart bliver din opsigelse gået igennem, og vi tjekker, om du har penge til gode hos arbejdsgiveren. Du bliver inviteret til informationsmøde om dine rettigheder som ledig, og sammen lægger vi en jobsøgningsstrategi. Du får kurser i cv, ansøgning og jobsamtaler samt undervisning i jobdatabasesøgning.

Sussi Schnell Aabak, chefkonsulent i HK’s a-kasse med tilknytning til HK Kvikstart, uddyber:
- Det gælder om at blive klædt ordentligt på til at søge job igen. En del har været på samme arbejdsplads i 30 år og har aldrig har lavet en skriftlig ansøgning. Her hjælper vi blandt andet med at oprette en LinkedIn-profil, viser dem, hvordan man søger job i en database og frem for alt laver en jobsøgningsstrategi, fortæller hun.

Ringer du til HK Kvikstart, er du garanteret en samtale med en medarbejder inden for 24 timer.

HK Jobbørs matcher dig med nye arbejdsgivere
Et andet tilbud til opsagte er HK Jobbørs, der er en rekrutteringskanal for HK’s medlemmer.
Her er det ens cv, som er det vigtigste redskab, forklarer Kenneth Ottzen, udviklingskonsulent i HK’s A-kasse med tilknytning til HK’s Jobbørs.

- Som opsagt skal du først og fremmest uploade dit cv til HK’s jobdatabase. Så kan vi finde de medlemmer, som har de rette kompetencer, den rette indstilling og mest af alt lysten til at komme ud til den arbejdsgiver, som har et ledigt job, siger han.
Læs mere om HK Jobbørs
Hvad angår cv har du også altid mulighed for at sparre med folkene på Karrieretelefonen, som er HK’s stående tilbud til alle medlemmer.
Læs mere om Karrieretelefonens ydelser

 

Opsigelse Karriereudvikling

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk