HK.dk logo

Grønlandske søkort havareret i udflytning

16. august 2017  |  HK Stat  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Produktionen af vigtige søkort til Grønland er gået fuldstændig i stå efter flytningen af Geodatastyrelsen til Aalborg. Det skriver Politiken. Regeringen beskyldes for løftebrud.

Inden udgangen af 2018 skulle Danmark lave 73 digitale søkort til Grønland. Kort, som skulle forhindre ulykker ud for den grønlandske kyst. Men produktionen af søkortene er gået helt i stå, skriver dagbladet Politiken. 

Læs på politiken.dk: Danmarks løfte til Grønland ligger i ruiner

I løbet af 8 år har Geodatastyrelsen lavet 32 af de 73 søkort, men flytningen af styrelsen fra København til Aalborg har nu forpurret produktionen. Kun én af de i alt 15 medarbejdere, der lavede søkortene, er fulgt med til Aalborg, oplyser styrelsen til Politiken. 

Se også: HK-TR i Geodatastyrelsen før flytteplaner: tror ikke HK’erne vil flytte med 

Styrelsen har nu ansat nye medarbejdere, men de skal først oplæres, og det forventes at tage flere år. Allerede i foråret 2016 advarede Geodatastyrelsen om, at udflytningen kunne betyde forsinkelser, men at produktionen er gået totalt i stå, skaber harme blandt flere partier på Christiansborg. 

Aaja Chemnitz Larsen er medlem af Folketinget for det grønlandske parti Inuit Ataqatigiit. Hun siger til Politiken, at sagen mod nord bliver opfattet som en nedprioritering af Grønland. 

- Jeg har tidligere sagt, at det kan ende med at koste menneskeliv, og det mener jeg stadig, siger Aaja Chemnitz Larsen.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt beklager situationen og åbner for en kompensation til Grønland uden at nævne konkret, hvad kompensationen kan bestå af. 

Læs også: HK vinder principiel sag om, hvor langt statsansatte skal følge med jobbet 

Isbjerg


Udflytning

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk