HK.dk logo

OK18: Toppolitikere byder HK velkommen

16. august 2017  |  HK Kommunal  |  DL Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Engagerede HK’ere danner basis for gode og vigtige resultater, lyder det fra kommuner og regioner om HK Kommunals overenskomstinitiativ.

Når HK Kommunal fra den 4. til den 15. september som optakt til overenskomstforhandlingerne besøger flere hundrede kommunale og regionale arbejdspladser, skaber det ikke alene opmærksomhed på det enkelte rådhus, hospital, jobcenter eller på den enkelte regionsgård.

Også blandt de fremtrædende politikere, der sidder med det øverste ansvar for at levere velfærd til borgerne i kommuner og regioner, vækker HK Kommunals satsning genklang.


Prisværdigt initiativ

Det er for eksempel tilfældet hos borgmesteren i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (C), der betegner HK’s initiativ som prisværdigt.

- Når vi forhandler overenskomster er det vigtigt, at vi mødes af faglige organisationer, som har fingeren på pulsen. Både i forhold til samfundsudviklingen og i forhold til deres medlemmers ønsker og behov, siger borgmesteren, der også er formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg.

Trivsel og engagement

I Danske Regioner lægger formanden for Løn- og Praksisudvalget, Anders Kühnau (A), vægt på, at medarbejderne på de regionale arbejdspladser trives i deres arbejde og er engagerede. Det er ifølge Anders Kühnau både godt for medarbejderne og borgerne, der møder personalet og har brug for deres hjælp.

- HK’erne er en vigtig gruppe på det regionale område, og det lægger mig derfor på sinde, at en ny overenskomst er tilfredsstillende for begge parter - både for HK’erne og for regionerne som arbejdsgivere, fastslår Kühnau forud for HK Kommunals arbejdspladsbesøg, siger Anders Kühnau, der også er næstformand for regionsrådet i Region Midtjylland.

OK18 Overenskomst

Vejen mod OK18

September

OK-kampagne, hvor medlemmerne høres om, hvad der er godt og hvad der kan forbedres i arbejdslivet.

Medlemmerne kan indsende konkrete forslag til OK-krav bl.a. gennem klubberne på arbejdspladserne.

Oktober

Forbundssektorbestyrelsen vedtager HK Kommunals krav.

December

Vedtagelse af de fælles generelle krav i Forhandlingsfællesskabet.

Udveksling af krav med KL og Danske Regioner.

Januar og februar

Forhandlinger. Både generelle og specielle.

Marts

Medlemmerne stemmer om resultatet ved en urafstemning.

April

Den nye overenskomst træder efter planen i kraft den 1. april, hvis medlemmerne stemmer ja, og KL og Danske Regioner også siger ja.

Alt om OK18

følg med i ok18
nyheder, fakta og info om din overenskomst


hk.dk/ok18

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk