HK.dk logo

Peder - aktiv i HK

16. august 2017  |  HK Service Hovedstaden Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Hvem pokker er aktiv i HK? Hvorfor er tillidsrepræsentanthvervet så vigtigt?
Hvem bestemmer egentlig i din fagforening?


I forsøget på at beskrive hvem der egentlig gider engagere sig i fagligt arbejde, har jeg spurgt Peder, som er et kendt ansigt i HK Service og suppleant i afdelingens bestyrelse, om jeg kunne få en forklaring: Hvem er det lige, der orker at bruge sin tid på at gå til møder i en fagforeningsbestyrelse og være tillidsrepræsentant for kollegaerne i TicketMaster oven i købet.

Tillidsrepræsentant
Peder Holk Svendsen har arbejdet i 10 år som IT-Support and implantation consultant hos TicketMaster Danmark.


Hans vej ind i fagligt arbejde begyndte for 4 år siden, da der skulle vælges en ny HK-tillidsrepræsentant.

- Dengang var det kun 8 af kollegerne, der var medlem i HK. Der var også en anden kandidat til TR-posten, men jeg blev valgt og nu er vi oppe på 14. Selvom det kun er 1/3 af medarbejderne, der er medlemmer af HK, kan jeg se at arbejdet nytter.

Ved første overenskomstforhandling fik jeg, sammen med HK's faglige konsulent, indført en fritvalgskonto og en selvvalgt uddannelse på vores arbejdsplads, og også i den nye overenskomst er der forbedringer på for eksempel pensionen.

- Jeg har også været med til at forhandle barselssager, hvor det, at jeg var tillidsrepræsentant, har betydet en kæmpe forskel. En mandlig kollega fik f.eks. 6 måneders løn under barsel, og det var aldrig sket uden min indsats. Det er fedt at kunne hjælpe sine kollegaer. Det vi rykker på, rækker også ud af virksomheden og smitter af på afdelingerne i de andre lande, forklarer Peder begejstret.

Aktiv i HK
Det lyder ret tilfredsstillende at kunne gøre en forskel for sine kollegaer, både for fællesskabet og for den enkelte, men at gå til møder i fagforeningens bestyrelse – det er alligevel en tand værre ikk?

I forbindelse med tillidsposten deltog Peder i en række kurser – for eksempel om organisering og forhandling. Det greb ligesom om sig, og for 2 år siden lod han sig vælge som suppleant i HK Service Hovedstadens bestyrelse.

- Siden jeg var barn, har jeg blandet mig i alt. Hvis man bare har en masse holdninger, men intet gør, så sker der ingen ting. I min verden løser man fælles problemer i fællesskab. Et af de vigtigste fællesskaber er det kollegiale. Vi tilbringer mange timer sammen og påvirker hinanden på godt og ondt. Derfor vil jeg gerne bruge lidt tid på at være med til at præge fagforeningens udvikling.

I øjeblikket er jeg meget optaget af projektet ”Empatisk arbejdsmarked”, under foreningen LGBT, hvor jeg også er aktiv. Sidste år viste en undersøgelse, at 4 ud af 10 ”ikke-hetro” skjuler deres seksualitet helt eller delvist på jobbet. Det vil jeg gerne være med til at ændre. Fagforeningen kan arbejde på at skabe rummelighed på arbejdsmarkedet og jeg kan være med til at sætte fokus på det, der rør sig på min arbejdsplads, i mit fag og i min branche, i fagforeningens bestyrelse.

Peder har brug for sit engagement, for hos TicketMaster er den største gruppe callcenter-ansatte. Det er yngre kolleger, som sætter større pris på frynsegoder end pensionsprocenter. Derfor er organisering en stor udfordring, men ikke én som Peder har opgivet.

- Jeg synes det er motiverende, at mange af de redskaber, jeg har lært gennem HK’s kurser, giver gode resultater. Jeg er ved at blive bedre til at tale med mine kollegaer om hvad fagforening og overenskomst betyder og vise, at du sagtens kan være loyal overfor ledelsen samtidig med at du forbedrer dit arbejdsliv, slutter Peder, inden han haster videre til et møde i Landsforeningen for Bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Tillidsrepræsentant Organisering

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk