Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
22. august 2017 | HK Kommunal | Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Alle, der arbejder med at afgøre sager, kan nok skrive under på, at disciplinen med at skrive juridisk sprog i letforståelige og alligevel præcise vendinger, ikke er det letteste at beherske. Her får du de vigtigste pointer fra Ankestyrelsens håndbog ”At skrive en afgørelse”.
Det er ikke altid lige let at skrive en god afgørelse. Dilemmaet er at kombinere forvaltningsretlig korrekthed og sproglig lethed.
Forvaltningsretskonsulent Rikke Koefoed Nielsen, der har deltaget i arbejdet med Ankestyrelsens håndbog ”At skrive en afgørelse”, har en pointe, som hun indledningsvis gerne vil give til sagsbehandlere.
- En afgørelse skal være korrekt og overholde de helt formelle krav til, hvad en afgørelse skal indeholde. Når vi har en klage til prøvelse, så sker denne på et skriftligt grundlag. Derfor er det afgørende, at det formelle er helt i orden, siger Rikke Koefoed Nielsen.
Derfor vil hun stærkt opfordre sagsbehandlere til at øve sig i at skrive afgørelser, så det kommer tydeligt frem, hvad der er lagt vægt på i begrundelsen. For den kedelige sandhed er, at en afgørelse med forvaltningsretlige fejl kan være ugyldig, og at sagen dermed muligvis skal gå om.
Ankestyrelsen har særligt fokus på de fejl, der normalt har væsentlig betydning for sagens resultat, fx:
I Ankestyrelsens håndbog finder du en opskrift til at skrive en afgørelse. Den kan i korte træk inddeles i seks punkter: Overskrift, resultat, begrundelse, særligt om partens/borgerens synspunkter, regler & praksis samt klagevejledning.
Borgeren skal have mulighed for at medvirke under sagsbehandlingen, og er der fremkommet særlige synspunkter, skal du kommentere dem. Det gælder også, hvis du ikke har indhentet oplysninger, som borgeren har bedt kommunen om.
Du skal fortælle borgeren, hvilke regler og hvilken praksiS der er anvendt i afgørelsen.
I dette afsnit skal du mere præcist nævne de regler, der er anvendt. Man kan enten citere indholdet i reglerne, eller man kan henvise præcist til en lov, regel eller paragraf og så vedlægge lovtekst eller praksis som bilag til afgørelsen.
Uanset hvilken form du vælger, skal du oplyse navn, dato og nummer på love og andet materiale samt angive §, stk. og nummer i en lovbestemmelse.
Du skal vejlede borgeren om følgende:
At der kan klages, både over afgørelsen og selve sagsbehandlingen. Hvem der kan klages til, dvs adresse skal angives Hvordan der kan klages, fx at der ingen formkrav er mv
Hvem der kan klage
Klagefrist. Vær opmærksom på, at der kan være forsinkelser, hvis brev sendes fysisk, ligesom IT systemer kan registrere modtagelse af digital post forskelligt
Oplysning om genvurdering. Du skal oplyse at kommunen har pligt til at genvurdere sagen inden for en frist på fire uger. Og at kommunen automatisk sender sagen videre til Ankestyrelsen, hvis afgørelsen fastholdes
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.