Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
22. august 2017 | HK Stat | Tom Gotfred
183 kilometer længere ud og hjem og en fordobling af rejsetiden er mere, end en statsansat skal tåle, når hendes arbejdsplads flytter, fastslog byretten i Randers i en dom 8. august. Nu anker staten dommen.
8. august 2017 afgjorde retten i Randers, at det var en væsentlig ændring af et HK Stat-medlems ansættelsesforhold, da hendes arbejdsplads blev flyttet fra Viborg til Hjørring. Nu anker Statens Administration dommen. Det skriver statens arbejdsgiverkontor Moderniseringsstyrelsen på sin hjemmeside (Linket virker ikke pr. 3. juli 2018).
Ifølge Moderniseringsstyrelsen skabte dommen fra Randers ’uklarhed om, hvor meget mertransporttid en medarbejder skal tåle, når arbejdspladsen flytter.’ HK Stats medlem i sagen fik sammenlagt 183 kilometer længere i daglig transport, da hendes arbejdsplads rykkede op i det nordligste Jylland.
Om en ændring i ansættelsesforholdet er væsentlig eller ej er afgørende for, om ændringen kan opfattes som en opsigelse med de rettigheder, der følger heraf. Fx retten til dagpenge uden karensperiode og – som medlem af HK Stat – retten til lønforsikring.
Læs også: HK vinder principiel sag om, hvor langt statsansatte skal følge med jobbet
’Dommen er konkret begrundet, og det kan desværre ikke udledes, hvilke konkrete forhold der er lagt vægt på, når det skal vurderes, hvor meget mertransporttid en medarbejder skal tåle,’ skriver Moderniseringsstyrelsen.
Styrelsen skriver også, at dommen skaber uklarhed om betydningen af ansættelsesområdet. Det fremgår nemlig af dommens præmisser, at vurderingen af, om en stillingsændring er væsentlig, skal foretages uafhængigt af det ansættelsesområde, der er angivet i ansættelsesaftalen. Ansættelsesområde er det område, som en medarbejder i sin kontrakt forpligter sig til at arbejde inden for.
Rita Bundgaard, formand for HK Stat, ærgrer sig over, at arbejdsgiverne har anket byretsdommen fra Randers. Det betyder, at medlemmet skal vente endnu længere på en afgørelse.
- Hvorfor er det så vigtigt for staten at få slået fast, hvor meget længere transport man skal kunne tåle som medarbejder? Hvis man søger et job et specifikt sted, er det typisk dér, man gerne vil arbejde. Og man har forinden i familien taget stilling til, hvor lang tid man kan bruge på transport til jobbet, siger Rita Bundgaard.
Staten har tidligere med et cirkulære pålagt overenskomstansatte at have hele landet som ansættelsesområde. Moderniseringsstyrelsen trak dog efter pres fra HK Stat og andre fagforeninger for statsansatte hurtigt cirkulæret tilbage. Rita Bundgaard ser anken af dommen fra Randers som et led i statens forsøg på at gøre ansættelsesområdet så bredt som muligt. Hun bryder sig ikke om hensigten:
- De statslige arbejdsgivere vil tilsyneladende ansætte folk med så bredt et ansættelsesområde, at man som medarbejder ikke efterfølgende kan klage over at arbejdspladsen flytter langt væk. Den hensigt opfatter jeg som dårlig arbejdsgiveradfærd, siger Rita Bundgaard.
Ifølge juridisk chef i HK-forbundet, Benedikte Havskov Hansen, har anken ikke opsættende virkning i forhold til dommen fra retten i Randers. Det vil sige, at byretsdommen står ved magt, indtil en højere retsinstans kommer med en dom.
- Anken har ikke opsættende virkning, og det er en helt rigtig afgørelse, byretten har truffet. Derfor forventer jeg, at Moderniseringsstyrelsen nu administrerer i overensstemmelse med dommen fra retten i Randers, siger Rita Bundgaard.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.