HK.dk logo

Bodil Otto: Sådan gør vi offentlig ledelse attraktiv

28. august 2017  |  HK Kommunal  |  Chefgruppen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Mindre fokus på fejl og målstyring skal sammen med et større fokus på ledelsesrummet gøre det attraktivt at blive offentlig leder.

Hvad gør fremtidens lederjob i det offentlige til et attraktivt valg? Det har Jyllands-Posten interviewet Bodil Otto om, og ifølge HK Kommunals formand er der mange faktorer der spiller ind, hvis det skal være attraktivt:

- Der er kommet meget fokus på driften, og det synes jeg også, at der skal være. Men der skal også være albuerum til at kunne agere og levere. Jeg respekterer det politiske system, og det gør offentlige ledere helt generelt, men jeg tror, at man har behov for at diskutere målstyring, for man har brug for en længere horisont. Hvis man skal investere i noget, der skal give noget på bundlinjen, så skal man kigge lidt længere frem, lyder opfordringen fra Bodil Otto til Jyllands-Posten.

Lederne i det offentlige kæmper dog med noget anderledes vilkår end i det privat, hvis man spørger Bodil Otto.

- Man vil gerne have en masse udvikling, men ingen fejl. Men man kan ikke lave udvikling, hvis der ikke er plads til fejl, lyder det fra Bodil Otto.


God politisk næse

At det ikke er kommunale ledere, der fylder i mediebilledet, bidrager også til billedet af, at det ikke er helt så fint at være leder i det offentlige. Noget, der undrer Bodil Otto meget, for offentlige ledere har ifølge hende en god politisk næse.

- Der er nogen, der har fundet på, at offentlig ledelse er mindre eftertragtet. Lederne betragter det ikke selv sådan, og vi gør heller ikke. Faktum er, at offentlige ledere er dygtige, men man hører bare mere om private topledere. Det offentlige kan også præstere dygtige kommunaldirektører, men der er ikke den samme interesse. Men der er en speciel kultur i det offentlige, hvor man skal navigere i de mange krydspres, siger Bodil Otto.

Ledelse

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk