Vi opdaterer vores it-systemer i dag 18/09-21 kl. 8.00 - 22.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Sagsbehandlere skal sikre at løntilskudsjob følger overenskomsten

28. august 2017  |  HK Kommunal  |  Mogens Jepsen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kommunen har ret og pligt til at sikre sig, at løntilskudsjob følger overenskomsten eller tilsvarende standarder – ellers kan kommunen ikke yde tilskuddet.

En kommune kan afvise at godkende en aftale om ansættelse med løntilskud.

Det kan den, hvis det ikke er dokumenteret eller sandsynliggjort, at de løn- og arbejdsvilkår, som er aftalt mellem arbejdsgiveren og den ledige, er overenskomstmæssige eller svarer til, hvad der sædvanligvis gælder for det pågældende arbejde.

Det har Ankestyrelsen netop afgjort i en principafgørelse.

Det betyder altså, at sagsbehandlere og jobkonsulenter skal sikre sig, at løntilskudsjobbet overholder gældende standarder.

Afgørelsen kommer i en konkret sag, hvor en person med en uddannelse som erhvervsøkonom skulle i løntilskud som trainee i ejendomsmæglerbranchen.

Arbejdsgiveren tilbød en månedsløn på 10.000 kr. plus lidt provision pr. salg, men Ankestyrelsen mente ikke det var dokumenteret, at niveauet fulgte overenskomst eller lignende.Social og beskæftigelse Overenskomst

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk