HK.dk logo

Det betyder regeringens skatteudspil for dig

29. august 2017  |  HK Privat Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

VLAK-regeringen har fremlagt et nyt skatteudspil, der lægger op til at lempe skatten med 23 milliarder. Se her, hvad det betyder for dig.

Regeringen vil give skattelettelser for i alt 23 milliarder kroner – blandt andet i form af lempelser af skatten på arbejde, biler og pension. Ifølge regeringens eksempler vil en HK’er med en årsindkomst på 215.000 kroner få en stigning i rådighedsbeløb på 5.000 kroner, mens en direktør med en årsindkomst på 1.045.000 kroner får 26.700 kroner mere til sig selv om året. Regeringen oplyser også, at den største procentvise skattelettelse gives til danskere med lave lønninger.


Lars Løkke på DR om udspil til skattereform.

Hvad betyder det så for dig? HK/Privats medlemmer tjener i gennemsnit 33.321 kroner om måneden - det vil sige en årsindkomst på cirka 400.000 kroner. Det af regeringens regneeksempler, som minder mest om HK/Privatmedlemmernes gennemsnitsløn, kaldes ”LO’er”.

Det er en person med en årsindkomst på 361.000 kroner. Hvis skatten på arbejde bliver lempet, som regeringen har foreslået, vil det betyde en årlig stigning i rådighedsbeløbet på 6.400 kroner ved dette eksempel. Klik her og se regeringens eksempler.

HK: Skatteudspil er skævt
Men selvom det lyder besnærende med skattelettelser, er det den forkerte vej at gå, mener Kim Simonsen, formand for HK Danmark.

- Der er behov for at investere i fremtiden og ikke dele skattelettelser ud, som langt overvejende tilgodeser dem, der i forvejen har mest, siger han.

- Danmark står over for en kæmpe digital og teknologisk omstilling, hvor vi alle skal lære nye ting. Samtidig har vi en offentlig sektor, som igennem flere år har oplevet store besparelser, og som i dag ikke er i stand til at følge med befolkningens udvikling og sammensætning.

Kim Simonsen understreger, at HK er modstander af at fjerne loftet over beskæftigelsesfradraget, nedsættelsen af registreringsafgiften for de dyreste biler, ophævelsen af udligningsskatten og skatten på fri telefon. Disse forslag er socialt helt skæve og vil i HK’s optik ikke føre til mere vækst – blot til øget ulighed, peger han på.

Det er dog ikke alle dele af skatteudspillet, som bliver hældt ned af brættet.
- HK kvitterer for jobfradraget for de lavest lønnede, som vil komme mange af HK’s medlemmer til gode. Men det ændrer ikke billedet af et skævt og helt forkert prioriteret udspil, siger han.

Arbejdsmarked Politik

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk