HK.dk logo

En skovflåt stoppede Mettes karriere: Nu er hun tilbage som fleksjobber

29. august 2017  |  Sydjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Kampen tilbage til arbejdsmarkedet var hård, men med stædighed og HK ved sin side blev Mette Ann Holm fleksjobber. Det betyder alt for hende.Da Mette Ann Holm stod klar som nyuddannet blomsterbinder for 10 år siden, lå arbejdsmarkedet åbent for hende, og hun trådte ind på det med stor iver og engagement.

Blot få år senere fik dyret, der er blevet kaldt Danmarks farligste, dog sat en midlertidig stopper for hendes karriere.

- Jeg blev bidt af en skovflåt og smittet med borrelia. Det var et mareridt, og jeg endte med huller i hjernehinden og en delvist lam arm, fortæller Mette Ann Holm om det frygtelige uheld.

Følgevirkningerne var og er mange. Smerter, træthed og en manglende evne til at mærke varme og kulde i armen. Men Mette Ann Holm var ikke indstillet på allerede at melde sig ud af det arbejdsmarked, som hun kun lige var kommet ind på.

- Jeg har altid elsket at være på arbejdsmarkedet, så jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg måtte kæmpe mig tilbage, fortæller hun.

Måske videreuddannelse en dag

En almindelig ansættelse var dog udelukket for Mette Ann Holm. Derfor gennemgik hun over 6 år den langsomme proces, der går forud, når man skal visiteres til et fleksjob. HK Sydjylland var med hele vejen.

- Jeg har fået rigtigt god støtte af HK i processen, som til tider var virkelig opslidende og stressende, fortæller hun.

For et års tid siden lykkedes det at blive godkendt til fleksjob, og ret hurtigt fandt Mette Ann Holm et fleksjob i detailbranchen, som hun holder meget af. Hun er nu fastansat i ABC Lavpris i Holsted, hvor hun oftest er at finde ved kassen.

- Det betyder så meget for mig at være en del af en arbejdsplads igen. Jeg føler, at jeg bidrager med noget og har noget at fortælle om, når jeg kommer hjem til familien igen. Ind imellem bliver jeg frustreret over, at der er ting, jeg ikke kan. Men jeg oplever, at når bare jeg åbent og ærligt melder ud til mine kolleger, når der er noget, jeg ikke kan, så bliver der altid taget godt imod det, siger Mette Ann Holm.

Hun har ingen planer om at forlade branchen, og kan sagtens forestille sig, at hun på et tidspunkt får behov for efter- eller videreuddannelse.

- I første omgang er det mit mål at nå op på 12 timer ugentligt i butikken. Men senere kan det sagtens være, at jeg får lyst til at efteruddanne mig. Og heldigvis ser min arbejdsplads på mig som en medarbejder med præcist de samme rettigheder som alle andre, siger Mette Ann Holm.

Er du også fleksjobber med tanker om efter- eller videreuddannelse? Så hør om dine muligheder på vores kommende arrangement.


Leif Nielsen, butiksleder i ABC Lavpris og Mettes Ann Holms chef:

Jeg er glad for, at vi ansatte Mette. I en branche, hvor der er mange 16-17-årige, er det godt med en moden og erfaren medarbejder som hende. Hun tør tage ansvar og der er altid ro, når hun sidder ved kassen.

Fra starten har jeg sagt til hende, at når der er noget, hun ikke kan, så skal hun bare melde ud. For det er kun hende, der kan mærke, hvordan hun har det. Og det har hun været god til. Hun har i øvrigt endnu ikke haft en sygedag.

I mine øjne er Mette en medarbejder som alle andre. Hvis hun en dag vil videreuddanne sig, er hendes muligheder lige så gode som hendes kolleger i ordinære jobs. Det skal vi nok finde ud af.

Karriere Kompetencer

Vil du vide mere om HK Handel Sydjylland?Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk