Vi opdaterer vores it-systemer i dag 18/09-21 kl. 8.00 - 22.00, du kan derfor opleve, at du ikke kan logge ind i dette tidsrum.

Vi beklager ulejligheden.

HK.dk logo

Stor ros til ny kontroluddannelse

29. august 2017  |  HK Kommunal  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Forsøget med en ny uddannelse inden for kontrol bliver rost af deltagerne. En af dem mener, at også mange andre end kontrolmedarbejdere kan få udbytte af uddannelsen, der nu udbydes i Herlev og Århus.

Undervisernes store engagement og det faglige niveau er medvirkende årsager til de studerendes meget positive evalueringer af forsøget med akademimodulet "Viden og redskaber i kontrolindsatsen". Med et karaktergennemsnit på næsten 10 ved den afsluttende eksamen har de ni deltagere også dokumenteret et fint udbytte.


Også for andre medarbejdergrupper

Jette Lynge, ansat i kontrolenheden i Svendborg Kommune, har 17 års erfaring inden for området. Trods det havde hun stor glæde af uddannelsen.

- Med så mange års erfaring ved man jo godt i det store hele, hvad man må og ikke må. Alligevel sker der fejl engang imellem. Det er sjældent, vi har tid til at sætte os grundigt ind i nye regler og love. Nogle gange kan man komme lidt i tvivl, når en borger spørger: "Hvor står det?" Derfor var det supergodt at få reglerne repeteret, siger Jette Lynge.

Hun mener, at det er helt oplagt, at også andre medarbejdergrupper kommer på uddannelsen.

- Love som forvaltningsloven, persondataloven og retssikkerhedsloven er noget, som alle sagsbehandlere i folkeregistret, sygedagpenge og kontanthjælp sidder og arbejder efter. Derfor vil det være ærgerligt, hvis kun medarbejdere i kontrolgrupper kommer på uddannelsen.

Forløbet blev af deltagerne kritiseret for at være lidt for koncentreret. Det har udbyderen COK taget konsekvensen af og udvider nu uddannelsen til 10 kursusdage og 10 såkaldte ECTS-point, hvor pilotforsøget gav fem.

Modulet forventes udbudt i Århus og Herlev fra oktober 2017. Læs mere på COK's hjemmeside.

 

HR, økonomi, it og stab Ydelse og borgerbetjening

bliv klogere på den kommunale og regionale sektor

Følg med i vores nyheder


hk.dk/aktuelt

Send besked til forfatter


Annuller

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk