Mit NemID virker ikke
Så skal du kontakte NemIDs support for hjælp .
Generelt skal du altid kontakte NemID, hvis du har problemer med dit NemID.
Tjek fx NemID support og kontakt
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du lave din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
Min HK-adgangskode virker ikke (er blevet låst)
Det er kun dig selv, der kan oprette en HK-adgangskode. Hvis din adgang er låst, skal du logge ind med NemID og herefter selv oprette din HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Jeg har glemt min HK-adgangskode
Log ind med NemID, hvorefter du kan oprette en ny HK-adgangskode under 'Ny adgangskode' på Mit HK.
Det er første gang, jeg logger på Mit HK
Så har du ikke en HK-adgangskode endnu. Du skal først logge ind med NemID, og herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Skal jeg altid logge ind med NemID?
Nej, kun første gang du logger på Mit HK. Herefter kan du oprette din egen HK-adgangskode.
Kan jeg nøjes med at bruge mit NemID?
Ja, det kan du godt.
30. august 2017 | HK Handel | Jette Sandbæk | Kirsten Marie Jensen Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information
Uddannelsesaftale, overenskomst, uddannelsesplan, prøvetid … der er meget, du skal lære, hvis du er elev. HK Handel giver dig et overblik over 8 af de vigtigste områder.
1: Uddannelsesaftale: Inden du begynder på arbejdspladsen, skal du og din kommende arbejdsgiver have lavet en uddannelsesaftale, som samtidig er en ansættelseskontrakt. Tjek, at alle punkterne på aftalen er udfyldt. Det skal blandt andet fremgå, i hvilken periode du er elev, din løn og den overenskomst, som du er omfattet af. Uddannelsen skal godkendes af din uddannelsesinstitution.
Du kan se mere om uddannelsesaftalen på Undervisningsministeriets hjemmeside
2: Overenskomst: Du er som elev ALTID omfattet af den overenskomst, der gælder for dit fagområde, uanset om der er overenskomst på din arbejdsplads eller ej. Hvis din arbejdsgiver ikke mener, du er omfattet af overenskomsten, eller du er i tvivl om, hvad der gælder for dig, skal du kontakte din lokale HK-afdeling på 7011 4545.
Obs. Det er din overenskomst – og ikke loven – der sikrer dig mindsteløn, overtidsbetaling, tillæg for at arbejde på skæve tidspunkter osv. Se mere her.
3: Uddannelsesplan: Du har krav på en uddannelsesplan. Den skal udarbejdes senest ved udløbet af din prøvetid i virksomheden.
Uddannelsesplanen skal indeholde:
Du bør løbende have evalueringssamtaler med din uddannelsesansvarlige. Sammen bør I følge op på, hvordan det går, og se, om uddannelsesplanen bliver fulgt.
4: Prøvetid: De første tre måneder af din praktikperiode er en gensidig prøvetid, hvor både du og din arbejdsgiver kan hæve uddannelsesaftalen uden varsel og uden angivelse af grund. Hvis du allerede i prøvetiden skal deltage i et skoleforløb, skal din prøvetid forlænges. Obs. Der kan gælde særlige beskyttelsesregler for dig, hvis du fx er gravid eller har en funktionsnedsættelse.
5: Lønseddel: Der er fejl i rigtig mange lønsedler. Sørg for altid at skrive dine arbejdstimer ned i din kalender. Hvornår møder du? Hvornår går du? Og hvornår holdt du pause? Når du får din lønseddel, skal du sammenholde den med din kalender og tjekke, om du har fået den løn, du har ret til. Husk at tjekke, om du har fået betaling for overarbejde, og hvis du er butikselev, om du har fået forskudttidstillæg.
Obs. Som medlem kan du altid få tjekket dine lønsedler. Kontakt os på 7011 4545 for at få et løntjek.
6: Overarbejde: Er du elev og under 18 år, skal du være opmærksom på, at du ifølge arbejdsmiljøloven højst må arbejde 8 timer om dagen og højst 40 timer om ugen.
Er du over 18 år, kan du blive bedt om at arbejde over. Du må dog ikke pålægges overarbejde regelmæssigt eller systematisk. Du må altså for eksempel ikke skulle arbejder over hver torsdag.
Overarbejdet skal i vid udstrækning være relevant i forhold til din uddannelse. Det vil sige, at du ikke bare er den billige arbejdskraft, men at de opgaver, du får på overtid, indeholder læring i forhold til din uddannelse. Husk, at hvis du arbejder over, skal du have et tillæg – se mere.
Obs. Husk hviletiden:
7: Ferie: Ferieloven siger, at alle ansatte har ret til 25 dages ferie hvert ferieår, som går fra 1. maj til 30. april. Når man holder ferie, har man som regel enten ferie med løn eller feriepenge, som er optjent året før. Men mange elever har ikke optjent feriepenge, når de begynder i en virksomhed. Derfor gælder der særlige ferieregler for elever det første år.
Starter du på din uddannelse før 1. juli, har du ret til 5 ugers ferie med løn (fuld ferie) i dette ferieår. Feriedagene skal holdes inden 30. april året efter.
Starter du på din uddannelse efter 30. juni og før 30. april, har du ret til 1 uges ferie med løn, hvis din virksomhed holder ferielukket mellem 1. oktober og 30. april.
1. maj begynder det nye ferieår, og du får 5 ugers ferie med løn, som skal holdes mellem 1. maj og 30. april året efter.
Herefter har du ret il 5 ugers ferie med løn hvert år, som du kan bruge fra 1. maj til 30. april. Se mere om ferie.
8: Arbejdstid: Der er forskellige regler for, hvor langt ud i fremtiden du har ret til at kende din arbejdstid. Spørg din tillidsrepræsentant eller din lokale HK-afdeling om, hvilke regler der gælder for dig.
Har du spørgsmål, så kontakt din tillidsrepræsentant eller din lokale HK-afdeling på telefon 7011 4545.
Tak for din hjælp.
Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.
Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.
Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.
Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID
Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.
Problemer med login?
For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.