HK.dk logo

Kirsten fik styr på kompetencerne

30. august 2017  |  Nordjylland  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

Personlig afklaring og hjælp til jobsøgning skal bringe ledige HK’ere over 50 år tættere på arbejdsmarkedet


- Jeg føler mig helt sikkert styrket, siger Kirsten Hauerslev efter at have deltaget i kursus og coaching for ledige HK'ere over 50 år.


Flere end 100 ansøgninger om job har 50-årige Kirsten Hauerslev, Brovst, sendt til nordjyske virksomheder, siden hun blev ledig i juli sidste år. Et par gange har hun da også været til samtale, men alligevel er det endnu ikke blev til job.

- Der er rigtig mange om buddet. I de jobs, jeg har søgt, har der været op til 474 ansøgere, fortæller hun.

At det er svært at få job er en erfaring, hun deler med rigtig mange ledige over 50 år.

- Det er vores erfaring, at ældre ledige har svært ved at finde tilbage på arbejdsmarkedet. De er i stor risiko for at blive langtidsledige og til sidst at ryge helt ud af dagpengesystemet, siger kontorchef i HK Nordjylland Jørgen Andersen, der er med i HK’s landsdækkende, administrative a-kasseudvalg.

HK’s arbejdsløshedskasse er derfor i gang med en helt særlig indsats for de ældre ledige.

Sammen med oplysningsforbundet AOF har arbejdsløshedskassen udviklet et kursus- og coachingforløb, som dels skal afklare de ledige om deres fortsatte plads på arbejdsmarkedet og dels booste jobsøgningen gennem individuel rådgivning og vejledning.

Som den første af HK’s syv afdelinger gennemførte HK Nordjylland det første forløb i maj, gentog det med nye deltagere i juni og endnu et forløb i september er næsten fuldt besat.

Af HK Nordjyllands pt 891 ledige er 214 over 50 år. Heraf har omkring 150 langtidsledige fået tilbud om at deltage i forløbet, og med de foreløbige tre forløb vil tæt på en tredjedel af dem have deltaget.

Blev rusket op
- Når man har gået ledig i noget tid, har man brug for at blive rusket lidt op, og det er jeg blevet, fortæller Kirsten Hauerslev, der deltog i forløbet i maj.

Forløbet handler om at blive skarpere på sine kompetencer og om at skrive en ansøgning, der kommer øverst i bunken hos virksomhederne.

I løbet af først tre kursusdage arbejder deltagerne sig frem til personlig afklaring af kompetencer og ressourcer og lægger en strategi for jobsøgningen. Derefter tilbydes de tre individuelle jobcoach-samtaler.

- Det har været rigtig godt at blive bevidst om sine kvalifikationer. Man er nok tilbøjelig til kun at se på det rent faglige, man har papir på, og så glemme alle de ting, man ellers kan og har arbejdet med, siger Kirsten Hauerslev.

Som uddannet kontorassistent har hun haft allround kontorarbejde og bl.a. arbejdet som skolesekretær og receptionist på asylcenter. Desuden har hun uddannet sig til merkonom og kommunom.

- At jeg er god til at møde mennesker og har haft kolleger til oplæring, er nogle af de kompetencer, jeg nok ikke har været så opmærksom på. Men sammen med de faglige kompetencer kan jeg jo bruge til dem at søge jobs, fx inden for noget med undervisning.

- I det hele taget har det været godt at få hjælp til at overveje ’hvilken person jeg er’ og hvad job betyder for mig. Kurset har hjulpet disse overvejelser frem; det er gode tanker, der kan blive en personlig styrke. Og så er det jo også inspirerende at møde andre i samme situation og høre deres erfaringer og overvejelser, fortæller Kirsten Hauerslev.

De individuelle coach-samtaler har hun brugt på personlig afklaring og til at arbejde med konkrete jobansøgninger.

- Det har været rigtig godt og lærerigt at få ’fremmede’ øjne til at se på min jobsøgning. Jeg føler mig helt sikkert styrket, siger Kirsten Hauerslev, der nu håber, at styrken fører til job.


Send besked til forfatter


Annuller

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk