HK.dk logo

Rigets ledende lægesekretærer udtrykker bekymring

31. august 2017  |  HK Kommunal  |  DL  |  Bemærk: Denne artikel er mere end et år gammel og kan indeholde forældet information

32 ledende lægesekretærer på Rigshospitalet giver nu deres fulde opbakning til klinikledelsernes opråb om sundhedsvæsenets tilstand. Tanken om, at lægesekretærernes ekspertise kan undværes, finder de paradoksal.

Lægerne har fået en ekstra, unødvendig, administrativ arbejdsbyrde. Kompleksiteten i systemerne er stor og er ikke blevet mindre med Sundhedsplatformen. På den baggrund virker det paradoksalt, at man nu er i gang med en kraftig reduktion af den faggruppe, lægesekretærerne, som altid har kunnet overskue kompleksiteten, kender specialerne, de korrekte koder og reglerne for afregning.

Sådan lyder det centrale budskab fra Rigshospitalets 32 ledende lægesekretærer i en udtalelse. Den følger i kølvandet på den tiltagende kritik fra sundhedspersonale og eksperter, der meget markant problematiserer de negative sider af effektiviseringer, "gevinstrealiseringer" og it-systemet Sundhedsplatformen.

Stor opgave med at rette fejl

- Kodningen af den enkelte afdelings ydelser og diagnoser er i dag umulig at overskue. Dette resulterer i fejl i patientdata og manglende registrering af afdelingernes aktivitet, medførende betydelige økonomiske tab for hospitalerne, skriver de ledende lægesekretærer blandt andet.

De forudser en gigantisk fejlretningsopgave og spørger: Hvem skal foretage disse rettelser og efterregistreringer?

Læger kan spare dyrebar tid

En række af løsningsforslag er også med i udtalelsen, blandt andet en prioritering af de mest presserende opgaver samt ikke mindst en diskussion af, hvilke opgaver der kan løses mest fordelagtigt af hvilke faggrupper. De lægger ikke skjul på, at lægesekretærerne efter deres opfattelse skal "tilbage som klinikerens samarbejdspartner og igen kunne hjælpe denne med opgaver, for eksempel relateret til bestilling af undersøgelser, blodprøver, kodning af patientforløb, herunder udredningsret, behandlingsgaranti, kræftpakkeforløb og meget mere."

De ledende lægesekretærer er overbeviste om, at et sådant tiltag "vil frikøbe dyrebar tid hos klinikerne og komme patienterne til gode."

Se hele udtalelsen her (pdf).Send besked til forfatter


Annuller

Anmeld indlæg / kommentar

Skriv årsagen til din anmeldelse nedenfor

Annuller

Din anmeldelse er blevet indsendt

Tak for din hjælp.

Vi kigger på den og fjerner indlægget/kommentaren hvis vi finder det nødvendigt.

Skriv en kommentar

Skriv en kommentar til indlægget

Er du sikker du vil fjerne indlæg/kommentar?

Du kan ikke genaktivere indlæg/kommentar efterledes.

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk